2015-ben került törlésre Kodzsima Silent Hills című játéka, miután az úriembert kirúgták a Konamitól. Azonban a játéknak volt egy rövid, de annál hatásosabb játszható demója (Playable Teaser, azaz P. T.) PS4-en, amit sajnos szintén töröltek a PlayStation Store-ból, és mára már csak az játszhat vele, akinek anno le volt mentve PS4-re.

Szerencsére azonban vannak olyan lelkes amatőr játékfejlesztők, akik próbálják újraéleszteni, vagy inkább mondjuk így: klónozni a P. T.-t. Januárban adtunk hírt SmoggyChips projektjéről, a Corridorsról, most pedig Qimsar játékára hívjuk fel a figyelmet, ami tulajdonképpen ugyanazzal a céllal jött létre, mint a Corridors, az egyetlen lényeges különbség, hogy ez nem rejti véka alá, micsoda: PT for PC.

Ez mondjuk a jövőben gondot okozhat a 17 éves Qimsarnak, hiszen a Konami elég hepciás a Silent Hills P. T.-re, anno a fejükbe vették, hogy még az emlékét is eltörlik a digitális térből. Akárhogy is, amíg nem csak le a jogi vasököl, Qumsar dolgozik a játékon, amit ki is próbálhattok a GameJoltról letöltve.

silent-hills-pt-remake-pc-qimsar.jpg