Június elején szomorúan kellett tudomásul vennünk, hogy a P.T./Silent Hills szellemi örökösének is tekinthető Allison Road nem fog elkészülni. A csapat egy szűkszavú üzenetben közölte a lesújtó hírt, és azt ígérték, hogy később magyarázatot is adnak -- ez most megérkezett!

A nyilatkozat szerint hosszas megbeszélés után arra a közös megegyezésre jutott a fejlesztést végző Lilith Ltd. és a kiadói teendőket megára vállaló Team 17, hogy szakítanak, így a játék sem készülhet el. „Néha másképpen alakulnak a tervek, mint ahogy azt az ember tervezi, a játékfejlesztés- és kiadás ugyanis nagyon komplex. Szeretnék megköszönni a támogatás, ezt mindig is nagyra értékeltük.”

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!

Az sajnos nem derült ki, hogy miért szakított a két cég, és az még nagyobb rejtély, hogy a Lilith miért hagyja veszni a projektet, hiszen járható út lenne még egy újbóli Kickstarter gyűjtés vagy házalni egy másik kiadóval. Lehetséges azonban, hogy ezekre már nem kapunk választ, rossz ómen ugyanis, hogy a fejlesztőcsapat hivatalos oldalát már lekapcsolták.

Az Allison Road tavaly júliusban mutatkozott be, majd nem sokkal később a Kickstarterre vonult, a gyűjtés azonban nem tartott sokáig, ugyanis jött a Team 17, és felkarolta a játékot -- legalábbis, akkor még azt hittük, hogy sínen van a Silent Hills nyomdokaiban járó horrorjáték. Kár érte…