Az öröm augusztus huszadikán érte el a tetőpontot, hiszen egészen hivatalosan ekkor erősítette meg a Konami, hogy a PS3 és Xbox 360 mellett PC-re is megérkezik a Silent Hill: Homecoming. Nem meglepő a dolog, eddig is szinte biztosra vettük a dolgot, de ugye mégiscsak az a tuti, amikor maga a kiadó nyugtázza azt.

Aztán jött némi keverés. Először olyan hírek érkeztek, mely szerint nem szeptemberben, hanem novemberben jön a játék, ám a kiadott sajtóközlemény a PC-s verziót mégiscsak a kilencedik hónapra datálta. Némi bizonytalanság után tegnap sikerült elkapni a Konami képviselőjét, aki végre tisztázta a dolgot – és jött a bánat. Először is kiderült, a játék valóban szeptemberben érkezik – de csak az Észak-Amerikai régióba, Európába „later in 08”, azaz 2008 vége felé várható. Az igazi hidegzuhany még csak most jön: a PC-s verzió „egyetlen terjesztési metódusa” a Steam digitális rendszere lesz, tehát csak itt, a Valve online boltjában tehetünk szert a sokak által várt túlélős horrorra. A japán kiadó embere ráadásul azt is hozzátette, a Konami tervei között nem szerepel dobozos, boltokba kerülő (retail) változat.

Mondom, kavarognak az emberben a gondolatok és a kérdőjelek. Ha ez valóban igaz, finoman szólva is érdekesnek minősíthető a japánok stratégiája...

Drámaian szólva: nekünk, európai PC-seknek tehát, szívfájdításként, egyelőre meg kell elégednünk a GC 2008-ra kiadott brutális előzetessel (figyelem, csak erős idegzetűeknek!), és az alant látható, friss képekkel.