James Cameron nyugodt lélekkel megvásárolhatja következő luxusjachtját, ugyanis az Avatar hatalmas bevételeket hozott, sőt, nemrég Golden Globe díjat is kapott. Ugyanez nem mondható el Yves Guillemotról, a Ubisoft főnökéről: bár a filmből készült játék 2,5 milliós eladásai (melyet minden platformra kell érteni) nem nevezhetőek rossznak, még így is bőven alatta járnak a tervezett 3,5 és 5 milliós számoknak. Éppen ezért Guillemot nemrég bejelentette a Ubisoft befektetőinek, hogy a jövőben inkább a saját licenceikre koncentrálnak a filmadaptációk helyett.

„Az a célunk, hogy az elkövetkezendő időkben főleg saját brandjeinket erősítsük, és inkább azokból készítsünk még jobb játékokat, minthogy mások licenceivel dolgozzunk. Ez nem jelenti azt, hogy többé egyáltalán nem készítünk filmadaptációkat, de lényegesen kevesebb külső licencet vásárolunk majd.”

Bár a 2,5 milliós eladással a Ubisoft azért pénzt nem veszített, de Guillemot szerint jóval kevesebb hasznot hozott az Avatar, mintha az erőforrásaikat saját játékra használták volna fel. A cég főnöke szerint azért is jövedelmezőbb saját franchise-t használni, mert azzal nem kell egy vagyont költeni a licenc megvásárlása. Ezzel pedig nehéz is lenne vitatkozni. Más kérdés, hogy Ubisoft egy kicsit kezd az Electronic Arts-szindrómába esni: tény, hogy örülünk annak, ha sok jó játék készül kedvenceinkből, de lassan kezd futószalag-ízű lenni a történet...