Kodzsima Hideo egy francia magazinnak adott interjújában elmondta, hogy a házi készítésű Fox Engine-re támaszkodva már készül a Metal Gear Solid 5, melyben visszatér a közkedvelt karakter, Solid Snake.

A tervező azt már nem részletezte, hogy milyen formában láthatjuk viszont a jó öreg Snake-et, azt viszont közölte, hogy több lopakodásra és titkos behatolásra lehet majd számítani, s mivel a mesternek tetszett a Deus Ex: Human Revolution közösségi része, így az MGS 5-ben is találkozhatunk majd olyan elemekkel, amikor egy-egy NPC-t kell meggyőznünk a továbbjutás érdekében.

A PSM3 egyébként tüzetesen átnézte a sorozat történetét, és arra a megállapításra jutottak, hogy a következő rész az 1970-es években fog játszódni, mégpedig Afrikában. Szerintük a főszerepben Big Boss lesz, s talán láthatjuk majd Solid Snake születését.

Kodzsima továbbá tisztázta, hogy a Metal Gear Rising: Revengeance sosem volt a Metal Gear Solid-vonal tagja, hanem egy attól elkülönülő, a saját útját járó játék, aminek nincs köze Solid Snake-hez -- bár ez az eddig kiadott videókból is látszott.