• Összefogott a Sony és a Microsoft
  • A cloud megoldásokon szeretnének fejleszteni
  • A félvezetők és a mesterséges intelligencia is szóba kerültek

Bár a videojátékos piacon alapvetően riválisoknak számítanak, úgy tűnik, hogy a Sony és a Microsoft egyáltalán nem zárkózik el a közös munkától. Olyannyira nem, hogy nemrég bejelentettek egy együttműködést, melynek keretein belül közösen fognak dolgozni bizonyos technológiák fejlesztésén, kihasználva a két cégóriás erősségeit.

sony-microsoft-osszefogas-cloud-gaming-es-ai-fronton.jpg

Az első számú terület, amit közösen szeretnének felfedezni és fejleszteni a cloud megoldások, ahol a Microsoft Azure infrastruktúra jelenti a kiváló kiindulási alapot, és amit a Sony is használni fog a játék- és tartalomstreamelő szolgáltatásaihoz. Mondani sem kell, ez hatalmas előrelépést jelenthet majd a japánok számára ilyen téren.

A cloud mellett a mesterséges intelligenciára épülő megoldásokon is közösen fog dolgozni a két cég, amiben szintén nagy segítséget fog nyújtani az Azure. De természetesen a Sony is hozzáteszi mindehhez a magáét, akik a félvezetők, illetve a képszenzorok terén elért áttöresek segítségével segítik majd a közös munkát.

"A Microsoft sok éven keresztül egy fontos üzleti partner volt számunkra, bár természetesen bizonyos területeken riválisaink is voltak egyben. Úgy hiszem, hogy a közös fejlesztési törekvéseink a jövőbeli cloud megoldások terén jelentősen hozzájárulnak majd az interaktív tartalomgyártás fejlődéséhez" - mondta a Sony vezérigazgatjóa, Josida Kenicsiro.

"A Sony mindig is vezető szerepet töltött be a szórakoztatásban és a technológiában, a ma bejelentett együttműködés pedig ezen állandó innovációra épít. Az együttműködésünk elhozza az Azure és az Azure AI erejét a Sony számára, hogy új gaming és szórakoztató élményekkel gazdagíthassák a vásárlóikat" - tette hozzá Satya Nadella, a Microsoft vezérigazgatója.