• Jim Ryan szerint nem lesz olyan előfizetésük, amely friss megjelenéseket kínál
  • A Sony Interactive Entertainment elnöke nem tartja fenntarthatónak ezt a modellt

A PS5-tel kapcsolatos bejelentéseket követően a GamesIndustry.biz is interjút készített a Sony Interactive Entertainment elnökével, Jim Ryannel, melyben szó esett az előfizetéses modellekről is – egészen konkrétan arról, hogy a Sony biztosan nem fog rálépni arra az ösvényre, melyen a Microsoft halad az Xbox Game Pass szolgáltatással.

sony-nem-lesz-xbox-game-pass-szeru-elofizetes-mert-nem-latjak-fenntarthatonak.jpg

"Nem fogunk új megjelenéseket tenni egy előfizetéses modellbe. Ezek a játékok sokmillió dollárba kerülnek, jóval több, mint 100 millióba, emiatt nem látjuk ezt a megközelítést fenntarthatónak" – fejtette ki véleményét Ryan a modellről.

Az elnök úgy látja, hogy mostani és jövőbeni játékaik nem illeszkednek egy előfizetéses szolgáltatáshoz.

"Szeretnénk nagyobb, jobb és – idővel remélhetőleg – hosszabb távú játékokat készíteni. Annak, hogy ezeket már az első nap beletegyük egy előfizetésbe, egész egyszerűen nincs értelme. Másoknak, akik más helyzetben vannak, lehet, hogy van, de nekünk nincs" – utalt Ryan a Microsoftra.

A PS Plus a multiplayerrel és a havi ajándék címekkel természetesen továbbra is marad, sőt, a PS5-tulajok egy 18 játékból álló kollekciót is kapnak a konzol megjelenésével párhuzamosan, így a PS4 kínálatának krémje kapásból elérhető lesz az előfizetés mellé.