A Michael Fassbender főszereplésével készült film nem robbantott kasszát, bár világszerte azért elfogadhatóan teljesített. Nem törte meg a játékadaptációkat sújtó filmes „átkot” sem, bár nem lett annyira szörnyű alkotás, mint ahogyan azt sokan hiszik. Eredetileg több részesre tervezték a filmadaptációt, de egyelőre nem igazán beszélnek folytatásról, sorozatról azonban már inkább.

A Redditen tartott AMA (Ask Me Anything, kérdezz bármit) során Aymar Azaizia, az Assassin's Creed tartalomért felelős vezetője nyilvánvalóvá tette, hogy létezik egy „TV Show projekt”, de ne gondoljuk azt, hogy gyorsan elkészülnek vele. Az erre irányuló kérdésre egész pontosan azt válaszolta: „Akárcsak a a mozi esetében, időre van szükségünk, hogy olyasmit mutathassunk be, amire büszkék lehetünk. Igen, tervbe van véve a sorozat” - igaz, hivatalos bejelentésnek ez nem minősül, tehát eszerint kezelendő, mindenesetre az biztos, hogy komolyan gondolják a dolgot.

A Ubisoft tavaly már tárgyalt a Netflix-szel, nem kizárt, hogy éppen az Assassin's Creed kapcsán. Talán némi reményre adhat okot, hogy itt „csak” epizódonként köti a leendő készítőket a játékidő, egy sorozatnál értelemszerűen több tér van a cselekmény felépítésére és akarakterek kidolgozására, sőt akár korokon átívelő, párhuzamos történeteket is ki lehet bontani.

assassins-creed-sorozat.jpg

Ti örülnétek egy Assassin's Creed sorozatnak? Mit látnátok szívesen benne?