• A South Park: The Fractured But Whole október 17-én jelenik meg PC-re, PS4-re és Xbox One-ra
  • Ausztrálibána nem cenzúrázzák
  • Mindenhol magas korhatár besorolást kap
  • De ez a minimum egy South Park játéktól

Az ausztrálokon is nehéz kiigazodni. Bár létrehozták az R18+ kategóriát, pont azért, hogy a nagyon durva játékok is megjelenhessenek a kontinensen, ennek ellenére rendre cenzúrázzák eme produkciókat, ha egyáltalán eljutnak a megjelenésig. Legutóbb például kis híján betiltották az Outlast 2-t, amit végül egy politikus vett védelmébe. Ugyanígy a cenzúra áldozatává vált a South Park: The Stick of Truth. Az anális szondázás szakaszon a lenti, cuki koalás kép jelent meg.

Nos, úgy tűnik, hogy a folytatás, a The Fractured But Whole már nem veri le az ékszíjat az Ausztrál korhatár besorolást végző szakembereknél. Bár általában a folytatásokra az jellemző, hogy még rátesznek egy lapáttal az előző epizódra, valahogy mégis megjelenhet a játék az R18+ kategóriában, érintetlenül. Ki érti ezt?

Amúgy az Egyesült Államokban is megkapta az M, azaz felnőtteknek szóló besorolást a játék az ESRB-től, aminek honlapján egy meglehetősen részletes leírást dobtak össze a játékról, hosszan sorolva, miféle felnőtt tartalmak lesznek a játékban.

south-park-the-stick-of-truth-censored.jpg

A South Park: The Fractured But Whole a tervek szerint október 17-én jelenik meg PC-re, PS4-re és Xbox One-ra, ha csak nem halasztják el megint…