South Park + WoW = Emmy-díjA széria alapvetése a napi, aktuális események, a popkultúra pellengérre állítása, kifigurázása, parodizálása, nyers őszinteséggel, közvetlen stílusban, olykor tabukat döntögetve. A készítőknek nem szent egyetlen híres ember sem, vallások, pártok, országok, közösségek válnak célpontjukká. Lehetetlen megkerülni a sorozatot, mely tökéletes tükörképe világunknak és kultúránknak, bármennyire is próbálják ezt sokan (persze főleg az érintettek) cáfolni. Amekkora a felháborodás, ugyanakkora (sőt nagyobb) a siker: 1999-ben a Nagyobb, hosszabb és vágatlan mozifilm „Blame Canada” című betétdala Oscar-díj jelölést kapott (a gálán Robin Williams adta elő), és azóta is számtalan különféle díjat gyűjtött be. A legrangosabb televíziós elismerésre, az Emmy-díjra hétszer jelölték, ebből 2005-ben elnyert egyet, a „Legek harca” részért - és most a másodikat, a „Make Love, Not Warcraft” epizódért.

Bizonyára sokan látták ezt a részt, mely a 147. epizód, a 10. évad 8. filmje, és 2006. október 4-én került adásba. Egy Jenkins nevű srác, aki másfél éve South Park + WoW = Emmy-díjgyakorlatilag folyamatosan játszik a WoW-val, állandóan kinyírja hőseink karaktereit (sőt a GM-eket és adminokat is). A srácok összefognak ellene, nem sok sikerrel, de Cartman, Stan, Kyle és Kenny továbbjátszik, szünet nélkül grindelve, közben tévékaján és energiaitalon élnek, amitől elhíznak, és felszedik az internetes szlenget. A Blizzard felfigyel rájuk, és abbéli reményben, hogy ők képesek megállítani a griefert (olyan játékos, aki csak azért játszik, hogy másokat megöljön, megszívasson), megajándékozzák őket a bestiális erejű Sword of a Thousand Truths karddal, mellyel végül sikerül lenyomni a rohadékot, és „végre elkezdhetnek játszani”. (A fegyver módosított verziója bekerült a WoW:BC-be, mondhatnám, természetesen...)

Az epizód egyik nagy truvája, hogy jó részében machinima. Ez a kifejezés ugyebár – nagyon leegyszerűsítve - olyan művet takar, melyet egy játék motorjával készítettek. Az alkotók maguk is meglepődtek, amikor a Comedy Central (a széria gazdája) szeptemberi beharangozója után a South Park + WoW = Emmy-díjBlizzard megkereste őket, és felajánlotta segítségét, mely csudás marketingérzékre vall, de hát ugye ez nem meglepő a srácok részéről. A cég a rajzolók rendelkezésére bocsátotta saját számítógépparkját, a karaktermodelleket, és beengedte őket a Burning Crusade alfaszervereire, hogy ott készítsék el a felvételeket. E munkák miatt egyébként később is került adásba az epizód, ugyanis ez a 146. lett volna a sorban, de öt napig tartott a machinima elkészítése, miközben az animátorok másik csoportja a rajzfilm hagyományos jelenetein dolgozott.

A fogadtatás elsöprő erejű lett: 2000 óta ez volt a CC legnagyobb nézettségű szezon közbeni premierje, 3,4 millió nézőt tapasztva a képernyők elé. Mindezt jó érzékkel kihasználta a Vivendi is, hiszen ez a rész volt az első HD-s South Park film, amelyet az Xbox 360 Live tulajok ingyen letölthettek a piactérről, a sorozat 10. évadjának DVD-jét megvásárlók pedig egy 14 napos WoW próbaverziót kapnak a lemezek mellé. A mostani elismerés, melyet az epizód a „Kimagasló animációs program (10 óra alatti)” kategóriában gyűjtött be, olyan sorozatok egyes részeit megelőzve, mint a The Simpsons, a Spongyabob, a Robot Chicken és az Avatar: The Last Airbender, nyilván tovább növeli mind a South Park, mind ezen keresztül a Blizzard – Vivendi - World of Warcraft szentháromság ázsióját.

(Lent, balról jobbra: jelenet az epizódból, a hagyományos tecnikával, a behízott fejű négyessel - Cartmantól mondjuk ez nem meglepő -, az alkotócsapat SP-s és Blizzardos arcokkal, és egy újabb jelenet, ezúttal a machinima részből, a gaz rouge megölése után, mögötte hőseink, balról Stan a bűvös karddal, aztán Kyle, Cartman és Kenny.)