• A Netflix sorozatra adaptálja Stephen King A talizmán című regényét
  • Steven Spielberg és a Stranger Things alkotói dolgoznak a projekten
  • A történet szerint egy kisfiú anyja megmentésére felkutatja a gyógyító talizmánt
  • Mágikus univerzumban tett utazása számos veszélyt rejt magában

Már két éve megszellőztették, hogy elkészül Stephen King és Peter Straub A talizmán című horror-fantasy regényének első mozgóképes adaptációja, ám azóta nem hallottunk a projektről. A forgatás kezdetéről továbbra sem beszélnek, viszont végre fény derült az alkotói gárdára. Korábban A szolgálólány meséje több epizódját jegyző Mike Barker kapta volna a rendezői kreditet, most azonban új embereket választott közös produkciójához a Netflix, a Paramount és az Amblin Entertainment.

A sorozat forgatókönyvét a Stranger Things, a Narcos és a The Walking Dead készítésében résztvevő Curtis Gwinn írja, a produceri feladatokat pedig a Stranger Things alkotói, a Duffer testvérek és Steven Spielberg közösen látják el. Utóbbi közreműködése nem meglepetés, ugyanis ő vásárolta meg a megfilmesítés jogait a nyolcvanas években. Hogy teljes legyen a kép, executive-ként maga King is megjelenik a produkcióban.

Regényének főhőse egy kisfiú, aki beteg anyja megmentése érdekében egy mágikus univerzumba készül, hogy felkutassa a gyógyító talizmánt, ami egyébként a világ védelmezőjévé is válhat. A modern civilizációtól érintetlen világban tett utazása során természetesen számtalan veszélyes helyzetbe kerül.

talisman-netflix-series.jpg