Spielberg a Halo-mozit akarjaAz IESB portál értesülései szerint ugyanis a filmnek még korántsem fellegzett be, hiszen maga Steven Spielberg szeretné elkészíteni a legendás játék filmváltozatát, ennek érdekében pedig a CCA ügynökség közvetítésével jelenleg is aktív tárgyalásokat folytat a produceri szerepkörért, amire természetesen minden esélye megvan. A karrierje során ugyanis rengeteg kiváló filmmel ajándékozott meg minket, de az sem elhanyagolható tényező, hogy miután a Dreamworks szakított a Paramounttal, egy ütőképes riválist szeretne a Transformers-filmek ellen, melyeknél szintén Spielberg látja el a produceri teendőket.

Spielberg egyébként nagy játékrajongó és el van ájulva Stuart Beattie forgatókönyvétől, amelyben egy John nevű kisfiú kalandos életét követhetjük majd végig. Szemtanúi leszünk az elrablásának, a kemény kiképzésének és annak, hogyan harcolt a Reach nevű bolygón (a spártaiak nagy része meghalt az ütközet során, szóval nem egy dicsőséges csatáról van szó, legalábbis a Földiek szemszögéből nézve) a vérszomjas covenantok ellen, egyszóval az első Halo-játék előzményeit láthatjuk majd a filmvásznon, ha pedig sikeres lesz a produkció, az sem kizárt, hogy elkészítik a folytatásokat is, tudniillik Beattie egy trilógiát eszelt ki.

A The Fall of Reach című regény alapján elkészült forgatókönyvben az író ugyanis felvázolta a két folytatás alapszituációját. A Halo: Rise of the Flood névre keresztelt második rész teljes mértékben a Halo-gyűrűn játszódna, és Master Chief a zombiszerű flood ellen venné fel a harcot, a trilógia befejező része, a Halo: Battle for Earth pedig a Halo 3 eseményeit követné — azonban ne éljük még bele magunkat mindebbe, hiszen még csak a tárgyalások folynak, de azt hozzák kell tennünk, hogy Spielbergnek elég komoly kapcsolatai vannak, többek között jó barátságot ápol a Halo-film licenceit birtokló Microsoft egykori vezérigazgatójával, Bill Gatesszel is, úgyhogy ha tényleg nagyon akarja, valószínűleg meglesz az a meló.