Már csak négy hét választ el minket attól, hogy megjelenjen a Splinter Cell Blacklist, a sorozat legújabb része, melyben Sam Fisher az eddigi legnagyobb fenyegetéstől fogja megvédeni a szabad világot -- de nem ám csak szólista élmény lesz, ugyanis visszatér a Spies vs. Mercs, mégpedig két variációban is.

Az egyik a klasszikus változat, melyben semmi külső segítségére, csak az ügyességünkre számíthatunk; ez áll a legközelebb az eredeti játékmódhoz. A másik variáció a Spies vs Mercs Blacklist, melyben már nyolc fő, az előző mód duplája esik egymásnak, a feladatok teljesítésében pedig mindenféle ketyerék állnak a rendelkezésünkre. Természetesen mindkét módban ugyanaz a célunk: a külső nézetből operáló kémekkel megszerezni a pályán elszórt információkat, a belső nézetben látó zsoldosokkal pedig szitává kell lőnünk a betolakodó egyéneket.

Az alábbi, mintegy nyolc perces videó a Spies vs Mercs Blacklist játékmódot mutatja be a pályatervezést dirigáló Geoff Ellenor tolmácsolásában.

Splinter Cell: Blacklist -- Megjelenés: 2013. augusztus 23. -- Gépigény: CPU: 2 magos 2660 MHz, RAM: 2 GB, VGA: SM 4.0, DX 10 / 512 MB, HDD: 12 GB