A Splinter Cell sorozat rajongói számára jó hír volt az, hogy az augusztusban megjelenő Splinter Cell: Blacklistben visszatér a Spies vs. Mercs multiplayer mód, melyben kémek és zsoldosok vívják véget nem érő csatájukat. De mi van azokkal, akik még csak most ismerkednek a sorozattal, netán a Blacklist lesz az első játék, amivel fejest ugranak Sam Fisher kalandjaiba? Nos, nekik szól az alábbi videó, melyben a fejlesztők ismertetnek minden alapvető információt a klasszikus játékmóddal kapcsolatban.

A multiplayer mód ezen felül tartalmazza a Spies vs. Mercs szteroidokon nevelkedett változatát, melyben már négyfős csapatok harcolnak, és sokkal kevesebb szerep jut az árnyékoknak és a settenkedésnek, inkább azon van a hangsúly, hogyan használjuk a speciális felszereléseinket. A Blacklist Spies vs. Mercs tehát inkább hasonlít egy normál multiplayer módra, ezzel azoknak kedvezve, akiknek nem jön be a másik, lassabb, megfontoltabb módozat.

Természetesen nem szabad megfeledkezni arról sem, hogy a Splinter Cell: Blacklist tartalmaz egy kooperatív módot is, amihez egy külön történet társul. Ennek keretében az ifjú társunkkal 14 pályán négy különböző küldetéstípust teljesíthetünk, köztük olyat is, ami felidézi a korai részek szigorúságát, vagyis egyszer sem vehetnek észre minket, különben visszakerülünk a menübe.

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!

Splinter Cell: Blacklist -- Megjelenés: 2013. augusztus 23. -- Gépigény: CPU: 2 magos 2660 MHz, RAM: 2 GB, VGA: SM 4.0, DX 10 / 512 MB, HDD: 12 GB