A Splinter Cell: Blacklist fő attrakciója a szólista kampány lesz, melynek keretében ismét megmenthetjük a világot, ám nem szabad megfeledkezni arról, hogy vár ránk egy kiélezett multiplayer mód, s arról sem, hogy egy kooperatív kampányt is kapunk a fő cselekményhez lazán kapcsolódó sztorival.

Ebben négy különböző típusú küldetésben vehetünk részt összesen 14 pályán -- ezek a missziók mind olyan kialakítást kaptak, amik próbára teszik a képességeinket, mindeközben pedig lehetőséget biztosítanak arra, hogy megválasszuk a saját utunkat; különválva vagy szorosan együttműködve is teljesíthetjük ezeket. Természetesen minden küldetés más és más feladatot állít elénk, s bizonyos megbízások során a kezünket egy kicsit megkötik a fejlesztők -- az adott pályán nem vehetnek észre minket, különben mehetünk vissza a menübe.

A küldetések részben arra hivatottak, hogy bemutassák a Fourth Echelon globális védelmező jellegét, másrészt pedig ezek útján ismerjük majd meg a csapatunk tagjait, különösen a fiatal, de nagyon ambiciózus, kicsit a pályakezdő Sam Fisherre hasonlító társunkat, Isaac Briggst. 

Splinter Cell: Blacklist -- Megjelenés: 2013. augusztus 23. -- Gépigény: CPU: 2 magos 2660 MHz, RAM: 2 GB, VGA: SM 4.0, DX 10 / 512 MB, HDD: 12 GB