Szép lassan eljutunk oda, hogy a kezünkbe vehetjük a Splinter Cell sorozat következő, szám szerint már hetedik részét, mely, ha minden igaz, augusztus 23-án a boltokba kerül -- bár eredetileg tavasz lett volna a megjelenés.

A Splinter Cell: Blacklist az eddigi legkeményebb kihívás elé állítja Sam Fishert, aki immáron a frissen létrehozott Fourth Echelon vezetőjeként egy terroristacsoportot igyekszik felszámolni, amely egy bizonyos feketelistával tartja rettegésben a világot. E lista egyre súlyosabb terrorcselekményeket tartalmaz, melyeket mind végre fognak hajtani, hacsak az Egyesült Államok nem teljesíti követeléseiket -- természetesen az lesz a játék során a célunk, hogy ezt minden áron megakadályozzuk.

Az alábbi videóban az egyik ilyen terrortámadás utóhatását láthatjuk, ami egy földgázüzemben történt. Samnek be kell hatolnia a létesítménybe, aktiválni a tűzoltórendszert, végül elkapni a csoport vezetőjét.

Splinter Cell: Blacklist -- Megjelenés: 2013. augusztus 23. -- Gépigény: CPU: 2 magos 2660 MHz, RAM: 2 GB, VGA: SM 4.0, DX 10 / 512 MB, HDD: 12 GB