Spore - egy kis nyalánkságA nagy ászok egyike, Will Wright mindig is értett hozzá, hogyan álmodja meg és hozza át a valóságba elképesztő ötleteit. A legnagyobb durranást és sikereket persze a Sim City és a The Sims című játékok hozták meg a mester számára. Kaptuk a számtalan rókabőrt utóbbi játékról, idővel a folytatás is megérkezett - no meg azóta is kapjuk az újabb kiegészítéseket -, ám szerencsére Wright uraság még mindig tud valami igazán forradalmit, újat mutatni mindannyiunk számára.

Spore - egy kis nyalánkságA Maxis legújabb projektje, a Spore valahol a Civilization és a Populous alkotások összepasszírozása akar lenni, mely kapott egy kis Sims-szerű beütést is. Egy idegen fajt kell létrehoznunk, hogy aztán eleinte a puszta túlélésért küzdjünk velük. A szaporítás végeztével fel kell építenünk saját kis városunkat, épületekkel, járművekkel, fegyverekkel és legfőképp utódokkal. Ha már a civilizáció virágzik, a bolygónk benépesült, nos akkor eljő az idő az univerzum meghódítására, hogy aztán újabb planéták felfedezésével gyarapítsuk - immár bizonyára - nem kicsiny társadalmunkat. A játék azonban nem fog kifulladni az egyjátékos módban, így akár az online verzióra átlépve is folytathatjuk a kalandot - az addig elért eredményeink nem vesznek el, a "telepeseink" folytatják a mókát, csak immár más játékosok telepesei ellen.

Spore - egy kis nyalánkságA nagy elmélkedés közepette a letöltés szekciónkba egy zamatos - és szerencsére kitűnő minőségű - videó is felkerült (melyet korábban már láthatott pár szemfüles olvasónk gyenge minőségben), mely szerencsére még egész tartalmasnak is mondható. Bemutatásra kerül a játékmenet minden egyes fontos lépcsőfoka, így láthatjuk a főbb elemeket és azt, hogy honnan indulunk, hova juthatunk el. Akik pedig nem éri be a több mint 200 MB-os betekintővel, azok kukkantsanak be a galériánkba, ugyanis jó pár új kép került fel, illetve lehet nosztalgiázni is egy picit a lenti YouTube videó közreműködésével.