A német Gamestar 73 százalékosra értékelte Will Wright várva várt új játékát. A németeknek tetszett a rengeteg letölthető tartalom, a lénylabor funkció, a nagyszerű animációk, és hogy rengeteg közösségi funkciót építettek be a Spore-ba. A stábot ellenben zavarta, hogy a szimulációs és stratégiai rész nincs egyensúlyban, hogy a játék nem nyújt igazi kihívást az ötödik szintig, és hogy könnyebb háborúzni, mint diplomatikus kapcsolatokat fenntartani, valamint nincs meg benne a „csak még egy kicsit játszom” faktor.

Furcsa ez a szigorúság, mert nem is olyan messze Németországtól, Angliában, a PC Gamer újság szintén értékelte a játékot. Ők már kegyesebbek voltak, és 91%-kal jutalmazták a Maxis alkotását.

Persze ők is találtak kifogásolnivalót, ugyanis szerintük elfogadhatatlan, hogy a műből hiányzik az automata mentés funkció, és hogy nem lehet kihátrálni azokból a háborúkból, amikbe véletlenül keveredünk bele a játék későbbi szakaszaiban. Ugyanakkor az angolok dicsérték a szép grafikát, és elárulták, hogy találtak egy AT-AT lépegetőt benne. (Aki látta a Star Wars filmeket, az tudja mi ez, mindenki másnak irány a Wikipedia.)

Csak érdekességképpen hozzáteszem, hogy a madarak azt csiripelik, Ausztráliában már lehet kapni a játékot. A Spore a polcokra nincs ugyan kipakolva, de ha az eladótól kérjük, az van olyan készséges, és hoz a raktárból egyet, legalábbis ezt állítja egy Andrew névre hallgató ausztrál lakos.