Spore: fázisceruza 3Ez a továbblépés pedig saját törzsünkben manifesztálódik. Ha megtaláltuk az igazit, és magvunk termékeny talajra hullott, hamarosan szaporodni kezd kis családunk, és pikk-pakk buja fává terebélyesedik. Megalapíthatjuk a planéta első törzsét, mely ismerkedni kezd az eszközhasználattal, és hamarosan felfedezi, hogy a kaja, amellett, hogy a létezés alapja, a legértékesebb valuta is egyben: szerszámokat, törzsi felszerelést vásárolhatunk belőle, diplomáciai célzattal ajándékba adhatjuk más törzseknek. Élelemhez sokféle úton juthatunk: gyűjtögethetünk gyümölcsöt, halászhatunk, vadászhatunk, domesztikálhatunk vadállatokat, hogy aztán egy valódi kis mintagazdaságot létrehozva az első téesz, plusz az első vágóhíd létrehozása is a nevünkhöz fűződjön.

Spore: fázisceruza 3 No persze aki kalandosabb életet él, el is lophatja a betevő falatot más közösségektől. Miután ez már a harmadik fázis, eddigre általában tényleg kiderül, jámbor vagy agresszív törtetőként próbáljuk elérni célunkat, és ez itt aztán alaposan vissza is tükröződik: ha rabló és harcos nemzetséget nevelünk, nem szabad meglepődnünk azon, hogy a kis falunkban népünk tagjai lépten-nyomon egymásnak esnek, hajba kapnak, sőt betörik egymás fejét a kőbunkókkal, míg békés, szociálisan érzékeny főnökként a település utcáit andalító énekszó veri fel a fegyverbe hívó dobok lüktetése helyett.

 Mint az előzőekben, itt is számíthatunk bónuszra: attól függően, mi módon játszottuk végig a sejt- és a lényfázist, a törzsi élet elején két szupererőt kapunk a rendelkezésre álló hatos csomagból, hogy kiteljesíthessük velük hódításunkat: a kontinenst uralmunk alá hajtva, civilizációt létrehozva, melyhez nem is kell mást tennünk, mint legyőznünk legalább öt másik törzset, vagy épp szövetségre lépni velük.

Erről a szakaszról gazdag képanyagot találtok a galériában, érdemes végignézni, rendkívül kajla, jópofa mind, és természetesen tartozik hozzá egy fejlesztői kommentárral ellátott videó is, melyet alant, illetve a letöltéseknél megtaláltok.