Sporn: Will Wrightot nem zavarjaMég a nyár derekán írt egy hírt ]{redenc kolléga arról, hogy néhány ember a Spore lénylaborral két lábon járó heréket és más, szerintük vicces állatokat készítettek. Ebből aztán Amerikában szép nagy botrány lett, oly annyira, hogy még a CNN is foglalkozott vele.

A napokban a Yahoo! Finance nevű oldal közölte az Associated Press interjúját Will Wrighttal, melyben többek között erről a Sporn-mizériáról is szó esett. A tervezőzseni nincs felháborodva a történteken, sőt, egyenesen le van nyűgözve, hogy a felhasználók ilyesféléket készítenek.

„Mikor a játékosoknak kreatív szabadságot adunk, számítanunk kell arra, hogy olyat csinálnak, amit nem várnánk. Némelyik nagyon is jó, viszont ezek a lények rendkívül durvák, különösen, amikor mozognak. Nekünk csak azt kell biztosítanunk, hogy mások szórakozását ne rontsák el.”

Amit már eddig is tudtunk, az itt is megerősítésre került, miszerint a nem kívánt lényeket lehetőség lesz kitiltani a világunkból.

Friss hír, hogy az EA elektronikus boltjában elkezdhető a Spore letöltése abban az esetben, ha előrendeltük a játékot. A hátulütője a dolognak, hogy csak 99%-ot tudunk letölteni most, és maradékot csak szeptember 7-én, vagyis a megjelenési napon. Fájó pont, hogy azaz 1% legalább 30 percbe, és maximum 1 órába fog telni, mire lejön, és a játék is települ. Ez csak hasznos információként közöltem, mert csak az USA területén érhető el ez a szolgáltatás.



]{iegészítés: Wright beszélt a folytatásról, illetve a lehetséges expanziókról is.

"Nem hinném, hogy képesek lennénk folytatást tervezni, amíg a rajongók meg nem mutatták nekünk, mit szeretnének. Azt hiszem, jó sokat fogunk tanulni az elkövetkező pár hónapban."

És a kiegészítők készítéséről: "Azt hiszem, terjedelmében hasonló lesz, de remélhetőleg stratégiája eltér a The Simstől. Ott gyakorlatilag ugyanannak a vásárlói körnek adtuk el az expanziókat újra és újra. Úgy vélem, a Spore jóval "horizontálisabb" kiegészítést igényel, ahol a komponensek, mint a pályák vagy szerkesztők, teljesen eltérő formában jelennek meg, így olyan embereket is elérnek, akik soha nem játszottak a hardcore PC-játékkal, de élveznék a szerkesztők nyújtotta könnyed mókázást, vagy a tartalmat új módokon, a Spore-on kívül használnák fel. Véleményem szerint a Spore sokkal szélesebb változatossággal fog bővülni, mint a Sims, de ugyanolyan terjedelemben. Eltérő rendszerek, eltérő játékstílusok, ilyesmi. Amint ennyi tartalom a kezedbe kerül, rengeteg mindent kezdhetsz vele, legyen az játék, vagy bármi más."