• November 13-án debütál a Tulsa King c. gengsztersorozat a Paramount Plus műsorán
  • Sylvester Stallone érzelmes, sármos és vicces arcát is megmutatja az alkotók szerint
  • A főhős 25 év börtön után építi fel birodalmát egy félreeső vidéken

Sem sorozatszínészként, sem gengszter karakterek bőrében nem gyakran láttuk eddig Sylvester Stallonét – aki egyébként nemrég mesélte el, hogyan maradt le a Keresztapa ikonikus jelenetéről –, bár az Oscarban nyújtott alakítása a mai napig felejthetetlen. November 13-án debütál azonban Paramount Plus Tulsa King című gengsztersorozata, aminek főhősét, Dwight „The General” Manfredi maffiavezért alakítja majd Sly.

Stallone vicces, sármos és érzelmes lesz

Terence Winter, a sorozat egyik vezető alkotója boldogan nyilatkozott Stallonéról: „olyan arcait ismerik majd meg, amiket eddig soha nem láthattak. […] Rendkívül izgatott vagyok, hogy az emberek megtudják, milyen vicces, sármos és érzelmes tud lenni. Olyan dolgokat csinál ebben a sorozatban, mint soha korábban” – fogalmazott a Maffiózók, a Gengszterkorzó és A Wall Street farkasa írójaként ismertté vált Winter a The Hollywood Reporter hasábjain.

tulsa-king-karakterfoto-ca62c6feee2560971781-big.jpg
(A kép forrása: Paramount Plus, Twitter)

„Az eredeti koncepció szerint Dwight gengszter volt. Kemény, erőskezű alak. Tony vagy Sal, vagy valami hasonló volt a neve. Aztán elkezdtünk felépíteni a karakterét. [...] Ez egy [belső] utazás: hogy nem látják vagy veszik őt komolyan, a büszkeségről és a reményről, ilyesmikről szól” – nézett a történet mélyére Stallone.

A történet

Hősünk huszonöt év után szabadul a börtönből, a maffia azonban nem engedi vissza legbelső köreibe. Kansas-ből az oklahomai Tulsába száműzik, hogy a család érdekeltségeit képviselje a félreeső vidéken. Az élelmes Manfredi hamar rájön, hogy rokonai kihasználják, ezért saját birodalmat épít fel. Ti várjátok már Winter és Taylor Sheridan (SicarioYellowstone – író) sorozatát?