• Októberben folytatódik a Star Trek: Discovery
  • Egy transznemű és egy nem-bináris identitású karakterrel kiegészülve
  • Az utóbbi egy még nem egyesült trill-t fog alakítani

A Star Trek: Discovery harmadik évada október 15-én indul el, amelyben a USS Discovery messzebbre merészkedik az időben, mint eddig bármelyik sorozat a franchise-ban. Azonban nem csak az lesz az újdonság, hogy már nem létezik a Bolygók Egyesült Föderációja, ilyesformán a USS Discovery az egyetlen Csillagflotta-hajó az egész világon. Az új időszak új szereplők egész sorát hozza, köztük egy nem-binárid identitású és egy transznemű karakter is bekerül a csapatba.

Blu del Barrio fogja az előzőt alakítani. A hétéves kora óta színházakban és kisfilmekben szereplő színész egy Adira nevű karaktert fog játszani, aki új otthonra lel a USS Discovery fedélzetén és különösen közel kerül Paul Stamets-hez és élettársához, Dr. Hugh Culberthez. A karakter nagyon intelligensnek és magabiztosnak írják le, ami mondjuk igencsak általános jellemzés, hiszen ez nagyjából az összes Star Trek karakterre rávetíthető.

A The Last of Us: Part 2-ben Levet alakító Ian Alexander egy Gray nevű trillt fog megformálni, aki empatikus, melegszívű és alig várja, hogy egyesüljön egy szimbiontával, mígnem az élete váratlan fordulatot vesz.

Az 1991-es, Az új nemzedék: A gazdatest című epizódban debütált trill-ek érdekessége, hogy a szimbionták gazdatestről gazdatestre vándorolva viszik tovább korábbi hordozóik emlékeit. Így élnek le több életet, s ezekre az életekre a gazdatest is emlékszik. A leghíresebb trill a Deep Space Nine-ban szereplő Dax szimbionta volt, aki 9 élete során volt férfi és nő is, bár mi csak Jadzia és Ezri Daxot ismerhettük meg, ugyanakkor Siskónak és a Daxoknak hála Curzonról is elég sokat megtudhattunk.

További érdekesség, hogy a trillekhez, egész pontosan Jadzia Dax karakteréhez kötődik a Star Trek első, egyneműek között elcsattant csókja, ami 1995-ben elég nagy port kavart, akárcsak a híres csók Kirk és Uhura között.

Ebből is látszik, hogy a Star Trek alkotói sosem voltak restek az ilyen témákba belenyúlni, így nem is meglepő, ha a Discovery-ben megjelent homoszexulis párt egy transznemű és egy nem-bináris identitású karakter követi. Ez persze nem csoda, hiszen Gene Roddenberry-nek eleve az volt az elképzelése, hogy a Star Trekben, egész pontosan a Föderációban már nincsenek megkülönböztetések, ezen túljutott az emberiség.

star-trek-discovery-season-3.jpg