Újabb gonosztevővel gyarapodott a Star Wars Battlefront 2 kínálata, méghozzá a serennoi gróffal, Dookuval, akit a 2015-ben elhunyt Sir Christopher Lee formált meg A klónok támadásában és A Sith-ek bosszújában, sőt A klónok háborúja című animációs mozifilmben is ő kölcsönözte a hangját. Eztán vette át tőle a szerepet a sorozat további részeiben Corey Burton, aki most a Battlefront 2-ben is a hangját adja a gróf úrnak.

count-dooku-star-wars-battlefront-2.jpg

A Darth Tyranusként is ismert figura három különleges támadással nehezítheti meg ellenfelei életét. A Lightning Stunnal villámokat ereget, ezekkel küldve a földre az ellenséget. Az Expose Weakness-szel célpontjai védtelenné válnak, míg a Duelist-tel Dooku megmutatja remek párbajozó képességeit, elegáns, de erős támadásokat hajtva végre vörös fénykardjával. Ezeket a képességeket a lenti videóban is megcsodálhatjátok.

Dooku a filmekben látott köpenyével került be a játékba, de később további két megjelenést is kap. Az egyik valószínűleg A klónok háborúja végén látott ruha lesz, a harmadikra viszont egyelőre tippelni sem tudunk, mivel Dooku ezen kívül már csak egy pizsamát hordott Sith karrierje során.

Továbbá a Blast, a Heroes vs Villians és az Arcade Mode is kibővült az új frissítéssel, méghozzá a Geonosist csapták hozzá a felhozatalhoz, a bolygót, ahol elkezdődtek a klón háborúk, és ahol anno a Halálcsillag építését is megkezdték, a később kis híján teljesen kiirtott geonosisiak legnagyobb bánatára.