Ugyan sokat még Frank Gibeau, az EA Labels elnöke sem mond az E3-on bejelentett Star Wars: Battlefrontról, és az is részben bújtatott Battlefield 4 reklámnak tűnik, de pár apróságra még így is rájöhetünk.

„A Battlefront a járműhasználat és a karakterek élménye. A DICE már bizonyította a Battlefielddel, hogy képesek légi, földi és vízi csatákat, akár F-18-as harcokat is készíteni. Tapasztaltak a Frostbite technológiájában, bemutatták tervezési képességeiket és tehetségüket arra, hogy képesek elkészíteni egy ilyen epikus, díszletek közé szorított háborút. A Battlefront maga az álom. A Hoth, a hothi csata. Ott az űr, a felszín, van gyalogság, vannak AT-AT-k. Ehhez a terepasztalhoz ülnek le. Tudják, hogyan csinálják. Tényleg jók benne.”

Szóval, a kötelező reklámmaszlag lehámozása után marad nekünk annyi biztosnak látszó információ, hogy a DICE kezébe került játék szintén a Forstbite 3 motort használja, akárcsak a Battlefield 4, a Dragon Age: Inqusition és a következő Mass Effect. Továbbá a Battlefront 2-höz hasonlóan itt is lesznek űrcsaták -- amit azért reméljük, hogy hangyányit jobban megoldanak, mint az említett programban. És persze vezethetjük a Star Wars jellegzetes járműveit, de azt hiszem, ez magától értetődő. Sőt, ha kicsit jobban belemegyünk a találgatás világába, akkor az előzetesben látott és az ezúttal is említett hothi csata is játszható lesz -- már ha nem csak azért példálóznak vele, mert az egyik legjobban kedvelt ütközet a franchise-ban.

„Szeretnénk új dolgokat létrehozni, amik a Star Wars univerzumában működnek, nem csak lemásolni a filmeket” -- folytatta Gibeau. -- „Ez egy kiegészítés lesz a filmekhez, ahogy a Batman játékok csinálták. Azok is a DC képregények világában játszódnak, de nem a filmek feldolgozásai.”

A példa azért kicsit félreérthető, hiszen az Arkham játékoknak abszolút semmi köze a Nolan-féle Batman filmekhez, így kiegészítőnek sem tekinthető, de akkor ezek szerint nem fognak annyira ragaszkodni a hat Star Wars mozi cselekményéhez. Talán úgy akarják megoldani a dolgot, mint annak idején az X-Wing: Alliance, amely a Birodalom visszavág és a Jedi visszatér cselekményével párhuzamosan, de attól függetlenül futott, kiegészítve azt olyan események előzményével, mint a Tydirium komp ellopása, vagy a Lázadók flottájának egyesítése a Sullust-rendszerben az endori csata előtt.

Vagy ez, vagy kreálnak egy némileg eltérő, de mégis a Star Wars jellegzetességeit magán viselő univerzumot, ahogy az Arkham játékok tették. Ti melyiknek örülnétek jobban?

Star Wars: Battlefront -- Megjelenés: 2014. ősz -- Gépigény: nem ismert