Október elején kezdődik a Star Wars Battlefront nyílt bétatesztelése, aminek keretében három játékmódot próbálhatunk ki. Ezek a Walker Assault, a hagyományos TDM, a Survival Mission, a kooperatív hordamód és végül a Drop Zone. Utóbbiról eddig nem tudtunk semmit, tegnap este azonban a DICE részletezte ezt a meccstípust is.

A Drop Zone nem más, mint egy King of the Hill variáns, amiben a nyolc fős csapatoknak az a dolga, hogy a térképen véletlenszeren megjelenő mentőkabinokat elfoglalják. Az a csapat nyer, amelyik öt ilyen kabint meg tud szerezni, vagy a 10 perces mérkőzés végén eredményesebb volt.

A DICE elmondása szerint a Drop Zone pörgős, improvizálós élményt nyújt, a mentőkabinokért ugyanis kiélezett küzdelem zajlik -- egyrészt ezek megszerzése a győzelem kulcsa, másrészt a már elfoglalt kapszulát elorozhatják, vagyis folyamatosan résen kell lennünk (ha sokszor cserél gazdát egy kabin, akkor érkezik egy új, hogy megtörje a patthelyzetet), harmadrészt pedig értékes Power Pickup lapul a belsejükben, amit felkapva akár a meccs menetét is eldönthetjük, egy jól leadott lövéssel.

A Drop Zone játékmódnak a Tatooine, a Hoth, a Sullust és az Endor ad majd otthont, a pályák elkészítése során pedig a fejlesztők nagy gondot fordítottak a kulcsfontosságú pontok finomhangolására, hogy izgalmas és szórakoztató legyen a küzdelem.

star-wars-battlefront-drop-zone.jpg