Bár az EA a Star Wars: Battlefront megjelenését leginkább a J. J. Abrams rendezésében készülő 7. rész premierjének közelébe datálja, ami jelen állás szerint 2015. december 18-án lesz, azért időről időre feltűnik néhány morzsa a DICE játékáról. Szó szerint morzsányi az, amit az Xbox.com oldalon tettek közzé a programról, bár táptalajt biztosíthat további pletykáknak, elméleteknek.

„Éld át úgy a Star Wars klasszikus csatáit, ahogy eddig még soha. Játssz a különböző katonatípusokkal, pattanj bele bármelyik járműbe, használj bármilyen ágyút a csatatéren, és hódítsd meg a galaxist bolygóról bolygóra.”

No, a leírás erősen rásüthető az első két Battlefrontra is, bár ez a „hódítsd meg a galaxist bolygóról bolygóra” rész akár egy nyílt világú játékra is igaz lehet. A másik érdekes rész, az a „Star Wars klasszikus csatái”, ezt olvasva, és az E3-on bemutatott trailer után joggal merülhet fel az emberben, hogy csak a Birodalom-éra ütközetei lesznek játszhatók, a klónháborúk hadszínterei kimaradnak. Ugyanígy kérdéses, hogy lesz-e alkalmunk a 7. rész korszakában zajló összecsapásokban részt venni.

És persze ezzel a bejegyzéssel immár biztossá vált, hogy Xbox One-ra megjelenik a játék -- már ha valakinek efelől kétségei voltak.