Amióta a Disney átpasszolta a Star Wars-játékok jogait az EA-nak, nem sokat hallani arról, mik a terveik. Persze tudjuk, hogy készül a Battlefront a DICE-nál, hogy a BioWare tovább foglalkozik a The Old Republickal, és a Visceral Games is ügyködik valamin, de részleteket eddig nem ismerhettünk meg. Nos, most sem nagyon, de Peter Söderlund, az EA alelnöke a Gamescomon annyit elárult, hogy az ő égiszük alatt kijövő, a Disney-érába tartozó játékok újragondolják a Star Wars univerzumot.

„Számomra az a legfontosabb, hogy fogjuk a Star Wars-licenceket, és olyan játékokat hozzunk ki alattuk, amelyektől leesik az emberek álla. Azt szeretnénk megcsinálni, amit a Batman: Arkham Asylum elért a Batman-licenccel” – mondta a Polygonnak adott interjújában, azzal a példával előhozakodva, amivel korábban Frank Gibeau, az EA Labels elnöke is élt.

Azt is megtudhattuk Söderlund úrtól, hogy a Disney-éra első megjelenő játéka a Star Wars: Battlefront lesz, feltehetően 2015 nyarán, a J. J. Abrams rendezésében készülő 7. rész premierjének tájékán. Illetve elmondása szerint az EA mindennel rendelkezik, ami a LucasArts-érában elkészült, semmit sem dobtak ki, de szeretnének saját játékokat csinálni a Star Wars-univerzumon belül.

Star Wars: Battlefront -- Megjelenés: 2014. ősz -- Gépigény: nem ismert