A Jakku az egyik új helyszíne lesz a Star Wars 7. részének, Az ébredő Erőnek. Az első pillantásra a Tatooine klónjának tűnő sivatagbolygó egyik legjellemzőbb vonása, hogy telis-tele van roncsokkal. Itt egy birodalmi csillagromboló fúródott a dűnék közé, ott egy szuper csillagromboló fekszik a hátán, amott egy X-szárnyú válik lassan az enyészetté.

Hogy hogyan került a bolygóra az a sok roncs, azt mutatja meg a maga faék egyszerűségű módján a Star Wars: Battlefornt ingyenes DLC-je, a reggel trailerrel is jelentkezett Battle of Jakku, amelyben a frissen megalakult Új Köztársaság csap össze a Galaktikus Birodalom megmaradt erőivel, egy évvel az endori csata után, és huszonkilenc évvel Az ébredő Erő cselekménye előtt.

Westie készített egy rövid, de annál szemléletesebb gameplay-videót a mai naptól mindenki számára elérhető, két térképet és egy új játékmódot tartalmazó Battle of Jakkúról. Természetesen a szokott alapossággal mutatja be ezt a tulajdonképpen egyszerű pályacsomagot, ami feltehetően csak azért nem került bele a teljes játékba, mert így külön is lehet promózni a hetedik filmet.