• Bajban lehet a Star Wars Eclipse fejlesztése
  • Már 18 hónapja fejlesztik
  • A motor nem felel meg a játékhoz
  • A többjátékos móddal is küszködnek

A bennfentes Tom Henderson adta hírül azt, hogy a Quantic Dreams nemrég bejelentett Star Wars játéka, az Eclipse fejlesztése körül nincs minden rendben. A program Project Karma munkacímen kezdte meg az életét, és ekkor még MMORPG volt. Ám a Sony végül a Detroit: Become Human javára döntött. Ám a Karma sem ment a levesbe, végül ennek elemeit felhasználva született meg az Eclipse prototípusa.

Ez még alapvetően nem is gond, az viszont már igen, hogy a Quantic Dream által használt motor zárt, kis területeken és limitált számú NPC-vel működik, miközben az Eclipse nyílt világú játék lesz. Emellett a Quantic küszködik a többjátékos móddal, ráadásul bár már 18 hónapja fejlesztik, még mindig nincs játszható változat.

Mindezek tetejében a Quantic Dream forrásproblémával is küszködik. Annak idején megpróbálták eladni a stúdiót, hogy bővíthessék a lehetőségeiket és több forráshoz férjenek hozzá, de a munkahelyi zaklatások, homofóbia, rasszizmus és szexizmus vádjai elkergették a potenciális vevőket.

star-wars-eclipse.jpg

Persze mindezt érdemes egyelőre pletykaként kezelni, de ha csak a fele igaz, az sem túl bíztató a Star Wars Eclipse-re nézve.