A Lucas Arts pedig nem hálátlan -- ha valamit, hát azt a javukra lehet írni, hogy hihetetlen makacssággal ragaszkodnak ahhoz a Star Wars Galaxieshez, amely annak idején ígéretesebb projektnek indult, mint a World of Warcraft, de a bonyolultsága miatt jóval kevesebb embert vonzott -- és ekkor jött a baj. Hibás döntések sokaságával megpróbáltak közelíteni a Blizzard megközelíthetetlen klasszikusához -- az összetett, bonyolult, de kellőképpen mély szerepjátékrendszert pedig, amely valójában az SWG igazi gerincét, ízét jelentette, szinte egy az egyben a kukába hajították. A dráma ezután várható volt: a valaha tömegével lakott bolygók kiürültek, a próbálkozókat pedig játékosok által régen alapított, de azóta már elhagyott kísértetvárosok, üres területek, valaha zenétől hangos, mára már kihalt kocsmák fogadták. Sokan úgy gondolták, egy gyönyörű korszak ért véget...

Star Wars Galaxies: köszi, minden rendben Az utolsó koporsószeg akár a szerepjátékok egyik feltámasztójától, a BioWare-től is érkezhetett volna. A srácok, akik fél vállal elhozták nekünk a szavakkal nem magasztalható Baldur's Gate szériát, az internetes kalandokban verhetetlen Neverwinter Nights sorozatot, és a hihetetlenül eltalált KOTOR-t, összefogtak a Lucas Artsszal, hogy a kis túlzással saját maguk által megteremtett "korai" Csillagok Háborúja időszakban új, történetalapú internetes szerepjátékot kreáljanak. Kongtak a vészharangok: "vége a Star Wars Galaxiesnek", szárnyalt a pletyka, sokan pedig bedőltek, és rettegve gondoltak régóta dédelgetett karakterükre. Persze a Lucas Arts azonnal leszögezte, hogy kitart a fanatikusok mellett, most pedig bizonyítékot is átnyújtottak, hogy tudjuk: ez nem üres ígéret volt!

Star Wars Galaxies: köszi, minden rendben Megjelent a soron következő -- szám szerint a 11. fejezetet tartalmazó -- ingyenes minikiegészítő a mostani rajongók szerint újra feléledőben leledző Star Wars: Galaxieshoz, The Battle of Echo Base címmel. Bárki, aki egy kicsit is jártas a Csillagok Háborúja világában, bizonyára már tudja, ez mit jelent: az online szerepjátékban megelevenedik a klasszikus trilógia kétségkívül legemlékezetesebb ütközete, a távoli Hoth-bolygó jégvilágán! A távolban AT-AT lépegetők döngetik a földet, míg a játékosok által irányított AT-ST-k a híres hósiklókkal csapnak össze -- a tét nem kevesebb, mint a lázadók megmenekülése. Maximilian Veers tábornok vezetése alatt a birodalmiaknak csak egy céljuk van: elfoglalni, összezúzni a híres Echo bázist, menet közben annyi lázadó söpredéket eltaposva, amennyit csak lehet -- a Carlist Rieekan generális által irányított rebelliseknek eközben evakuálniuk kell, mielőtt túl késő volna! A fergeteges hangulathoz olyan karakterek is hozzájárulnak, mint Luke Skywalker, R2-D2, vagy éppenséggel Darth Vader. Évek óta nem éreztem ezt, de azt hiszem, egy próbaváltozat elejéig a karácsonyi szünetben illő lesz majd beleszagolnom ismét a Csillagok Háborúja online világába!