J. J. Abrams hamarosan elkezdi forgatni a Carrie Fisher halálát és Colin Trevorrow rendező távozását megszenvedő Star Wars 9-et, amiben nagyon úgy tűnik, hogy az eredeti trilógia nagy öregjei közül visszatér az, aki az előző két részt is kihagyta: Lando Calrissian, méghozzá az eredeti színész, a 81 éves Billy Dee Williams megformálásában.

Lando feltűnéséről már korábban is pletykáltak, de most a filmes hírek terén talán legmegbízhatóbb oldal, a Hollywood Reporter hozta le a hírt, így szinte kilencven százalék, hogy igaz, pláne, ha hozzávesszük, hogy a színész maga is elismerte Twitteren, hogy szigorú diétába és erőnléti edzésbe kezdett – akárcsak korábban Mark Hamill és Carrie Fisher.

Lando, bár úgy tűnhet, el lett felejtve, valójában több ízben is feltűnt már A Jedi visszatér óta, és nem csak könyvekben és képregényekben. Legutóbb a Solo: Egy Star Wars történetben láthattuk, akkor fiatal valójában Donald Glover nagyszerű megformálásában, de már Billy Dee Williams is visszatért pár alkalommal a szerepbe: a Lázadók című animációs sorozatban ő kölcsönözte Lando hangját.

lando-calrissian-home-one.jpg

A Star Wars 9. részt 2019. december 20-án mutatják be a mozikban, és elviekben ez lesz a Skywalker Saga záró epizódja.