• Ron Howard váltja Phil Lordot és Christopher Millert a rendezői székben
  • A forgatás július 10-én folytatódik
  • Egyelőre nincs szó a Han Solo film premierjének elhalasztásáról

A minap mi is megírtuk, hogy a következő önálló Star Wars mozi, a Han Solo ifjúkorát elmesélő film rendezőit, Phil Lordot és Christopher Millert a Lucasfilm menesztette „alkotói nézeteltérés” okán. Akkor csak annyit mondtak az utódról, hogy hamarosan bejelentik a személyét, és ez meg is történt: Ron Howard lesz.

Az úriember neve nem csenghet ismeretlenül, hosszú és színes karrierje van. Egyebek mellett ő rendezte az Apollo 13-at, a Lánglovagokat, a Váltságdíjat, a Selyemgubót, de talán az Egy csodálatos elme, A Da Vinci-kód, az Infernó és a Hajsza a győzelemért sem hangzik olyan ismeretlenül, pláne, mert ezek az újabb filmjei, illetve az Egy csodálatos elméért 2002-ben megkapta a legjobb rendezőnek járó Oscar-díjat.

Az viszont már más kérdés, hogyan fog illeni egy Han Solo filmhez. Úgy értem, Howard filmjei általában elég komoly témákat érintenek, nem igazán fedezhető fel bennük az a humoros lazaság, ami véleményem szerint elengedhetetlen egy olyan filmhez, ami a Millennium Falcon hetyke kapitánya köré épül. Pláne fura a választás a sajátos látásmódú és kifejezetten humoros filmeket készített Miller-Lord páros után. Mondhatni, az ellentétjüket találták meg Howard képében.

ron-howard.jpg

Ron Howard vezetésével a film forgatása július 10-én folytatódik, és egyelőre nincs hír premierhalasztásról sem, vagyis az ifjú Han Solo kalandja továbbra is 2018. május 25-én kerül a mozikba.