• Nyílt világúra tervezték a Star Wars: The Force Unleashed 3-at
  • Kooperációs mód is lett volna benne Galen Marekkel és Darth Vaderrel
  • Egy ponton megidézte volna a nünbergi pert
  • Boba Fett is több szerepet kapott volna
  • Star Wars: The Force Unleashed 2 teszt

A Star Wars: The Force Unleashed nem volt éppen a világ legjobb Star Wars játéka, de mindkét rész eléggé élvezetesre sikerült, hála a grafikának és az Erőre és fénykardra kihegyezett harcrendszernek. Egész pontosan: egyik korábbi játékban sem volt még ekkora élvezett ide-oda hajigálni a rohamosztagosokat, vagy csomaggá gyűrni az AT-ST lépegetőket.

Sajnos azonban sohasem készült el a harmadik rész, pedig a The Force Unleashed 2 egy meglehetősen ütős cliffhangerrel ért végett, legalábbis a pozitív befejezése. Mivel a lentebbiek szorosan kapcsolódnak ehhez, így muszáj lelőnöm a poént, de azért kiírom, hátha még nem játszott vele senki: SPOILER! A Lázadók Szövetsége Starkiller, becsületes nevén Galen Marek klónja segítségével foglyul ejtette Darth Vadert.

Az egykori projektvezető, Haden Blackman szerint Boba Fett – aki a második rész végén hőseink nyomába eredt – lelőtte volna a Rogue Shadow-t, így a kényszerleszállás után a fedélzeten tartózkodó Starkiller és Vader kénytelenek lettek volna összefogni a túlélés érdekében – így alkotva egy kooperációs mókára kihegyezett játékot. Ez már csak azért is hangzik érdekesen, mert Vader nem éppen az a megbízható fajta, pláne, ha egykori tanítványáról van szó. Persze végül kiderült volna, hogy Boba Fettet az Uralkodó küldte, akinek megvannak a maga tervei Vaderrel és Marekkel.

Blackman továbbá elárulta, hogy egy sokkal nyitottabb, a felfedezésre koncentráló játékot akart megvalósítani az ötletelésen és néhány vázlaton túl nem jutó The Force Unleashed 3 képében, ami szintén jól állt volna ennek a sorozatnak, ha másért nem, hát azért, mert így még nagyobb pusztítást vihettünk volna véghez.

A Twitch streamen, amin Blackman ezt a sok jóságot elárulta, részt vett a Starkillert (és a játékban az Uralkodót) megszólaltató Sam Witwer is, akitől megtudtuk, hogy Galen Marek majdnem belekerült a Star Wars Rebels című animációs sorozatba (amiben amúgy Witwer Darth Maul és a Darth Sidious hangját kölcsönzi), ezzel újra a kánon részévé válhatott volna. Igaz, ezúttal csak, mint inkvizítor, de mivel ők is Vader tanítványai, így ez nem jelentene túl nagy koncepcióváltást. Ez végül valószínűleg nem fog megvalósulni, mert Starkiller túlságosan erős inkvizítornak, ha pedig lebutítják, az valószínűleg meg már nem lenne ugyanaz. Ráadásul a története is teljesen más. Ráadásul, az ősszel induló negyedik évaddal véget ér a Rebels.

De még kicsit kanyarodjunk vissza a Star Wars: The Force Unleashed 3-ra. A streamen szintén résztvevő, a hangokért felelős David Collins és Witwer is megjegyezte, hogy a játék egy része megidézte volna a nürnbergi pert, csak Csillagok háborúja köntösbe bújtatva. A vádlott természetesen Darth Vader, akit a Szövetség állít bíróság elé, csak éppen Fett és a befutó csillagromboló flotta kicsit megváltoztatja a tárgyalás kimenetelét.

Néhány apróság kiderült még az eredeti játékról. Azt tudtuk, hogy George Lucas belefolyt a munkálatokba, de például Blackman most elárulta, hogy neki köszönhetjük Juno Eclipse karakterét. (Juno Eclipse amúgy eredetileg annak a karakternek a neve volt, akiből később Asajj Ventress lett.) Sőt, bár az első forgatókönyvben is egy Tanítvány volt a főhős, az nem egy Jedi fia volt, hanem Leia hercegnő egyik idősebb testőre, akit elfogása után Vader átállított volna a Sötét Oldalra. Lucas ötlete volt a Jedi ifjonc, akit Vader felügyelete mellett lett fiatal férfi.