A Star Wars a Skywalker korával most jó pár évre elhagyta a mozivásznat, de ez nem jelenti azt, hogy nem látogathatunk vissza a messzi-messzi Galaxisba. Egyrészt készül egy széria Obi-Wan Kenobiról és egy másik Kassian Andorról, plusz egy animációs sorozat is lesz Bad Batch címen. Ám mindez előtt még befut a The Mandalorian 2. évada is, hogy tovább szője Din Djarin és a nagyon hamar világsztárrá váló Baby Yoda történetét.

És, hogy mikor jön? Nos, nem is olyan sokára. A Disney a The Mandalorian hivatalos Instagram-oldalán jelentette be, hogy az új szezon október 30-án indul el a Disney+ streaming szolgáltatáson, addig meg nyilván még kapunk egy trailert, hogy megtudjuk, milyen irányba indul tovább a sztori.

 
 
 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon

This is the day. New episodes start streaming Oct. 30 on #DisneyPlus. #TheMandalorian

The Mandalorian (@themandalorian) által megosztott bejegyzés, Szept 2., 2020, időpont: 7:00 (PDT időzóna szerint)

Pletykák persze szép számmal akadnak. Ezek alapján az évadban feltűnik több, az animációs sorozatokból ismert karakter is, úgymint Ahsoka Tano, akit a pletykák szerint Rosario Dawson fog alakítani. Feltűnhet Temuera Morrison, aki A klónok támadásában Jango Fettet, A Sith-ek bosszújában pedig több klónt, köztük Cody parancsnokot alakította. Korára való tekintettel sanszos, hogy az öreg Rexet vagy esetleg egy másik öreg klónt fog alakítani, de Boba Fett neve is felmerült. Emellett pletykálnak még Bo-Katan Kryze megjelenéséről is, a mandalori harcosnőről, aki anno, A klónok háborújában ismerhettünk meg, majd visszatért a Lázadók című animációs sorozatban is. Mindkét szériában Katee Sackhoff adta a hangját, és a pletykák szerint élőben is ő fogja játszani a szerepet.

baby-yoda-the-mando-s2.jpg