StarCraft 2: úgy tűnik, valóság...Valamikor még januárban adtunk hírt arról, hogy talán készülhet egy StarCraft folytatás. Azóta persze a Blizzarddal kapcsolatos bejelentések inkább a WoW-ról szóltak, ám most történt valami. Amit biztosan tudtunk eddig is, hogy 2007. május 19-én Szöulban, az Olimpiai Torna- és Vívóstadionban kerül megrendezésre a Blizzard World Wide Invitational (WWI) rendezvény, mely egy, a média számára létrehozott, kizárólag meghívásos alapú banzáj lesz. Azt is tudtuk, hogy ez valami nagy bejelentés színhelye kell, hogy legyen, hiszen a nemzetközi szaksajtó 100 prominens képviselője hivatalos rá, és egy egynapos rendezvény számára még soha nem foglaltak le ekkora helyszínt. Aztán február 28-án Mike Morhaime, a cég elnöke közölte: „A májusi WWI-n meglepő bejelentést teszünk”, melyre a Blizzard Korea úgy kontrázott, hogy ez egy még titkos folytatásról fog szólni. Eddig a szigorú tények.

Nos, egy korábbi Blizzard munkatárs elkottyantott pár információt, melyet azóta egy másik, a Blizzard Northtól távozott kollégája megerősített. Ezek szerint a Starcraft 2 fejlesztése folyik gőzerővel, és az eseményen a Blizzard Entertainment Korea fejlesztési videókat és némi játéktartalmat fog a világ elé tárni, valamint a folytatáson dolgozó fejlesztők is válaszolnak a kérdésekre. Mi több, az is kiszivárgott, hogy a játék teljesen 3D-s lesz, bekerül egy új faj, és az eddigi fajok karakterisztikáján is jelentősebb változtatások történnek. Minden továbbiról azonban a WWI folyamán fognak beszámolni.

Érdekes módon a kiberatléták képviselői is bekapcsolódtak a dologba (Ázsiában ugyebár ez egy egészen más dimenzió, melyhez a nyugat még csak most zárkózik fel), ugyanis az MBC Game feje, Lee Sang-Ho azt mondta, hogy az új StarCraft 2 reméli, e-sport kompatibilis, azaz jól közvetíthető lesz, nem úgy, mint például a WarCraft 3, mert ebből az ipar is prosperálna, míg ellenkező esetben csak az offline játékosok örülnének. Az OnGameNet StarCraft kommentátora, Um Jae-Kyung ehhez hozzáfűzte: reméli, egy kiegyensúlyozott, e-sportra is alkalmas struktúrát kapunk, ám szerinte a jelenlegi liga megmarad az eredeti StarCraft mellett, míg a második részhez egy új liga fog szerveződni.

Nos tehát, pár ezer kilométerre keletre már kész tényként kezelik a StarCraft 2 létét. Mi egyelőre mindezt kezeljük úgy, ahogy az ehhez hasonló híreket szoktuk, azaz némi fenntartással – és persze reményekkel, hiszen az hal meg utoljára. Mindesetre május 15-ét tessék bekarikázni a naptárba, én addig is minden este elrebegek egy imát, hogy igaz legyen mindez, és 2008-ban végre ne elfekről és törpékről beszéljen mindenki, hanem zergekről és protossokról... Úgy legyen, ámen.