Korábban már többször híreztünk a Valve legújabb fejlesztéséről, amely lehetővé teszi, hogy igazi konzollá változtassuk PC-nket, és a kanapénk kényelméből játszhassunk, netezhessünk, chateljünk. A Big Picture ugyanis nemcsak egy szimpla kapcsoló, amelynek segítségével a megfelelő játékokat a monitorunk helyett a tévé képernyőre küldhetjük, hanem egy teljesen áttervezett kezelőfelület, amely a kliens eddig megszokott funkcióit teszi vezérelhetővé kontrollerrel, beleértve a webböngészést és a csevegést is, a karakterek egyszerű bevitelét támogató intuitív megoldással. Mindezt ti is kipróbálhatjátok, elég újraindítani a Steamet, és a frissítés után a képernyő jobb felső sarkában lévő Big Picture ikonra kattintani.


A digitális áruházban szereplő játékok közül természetesen rengeteg támogatja alapból is ezt a módot, a válogatást megkönnyítendő a Valve bevezetett két új kategóriát. A Teljes játékvezérlő-támogatással megjelölt címek esetében a telepítéstől a játékig minden levezényelhető kontrollerrel, míg a Játékvezérlő-támogatás azt jelzi, hogy adott esetben szükségünk lehet egérre és/vagy billentyűzetre bizonyos interakciókhoz. Utóbbi kalapba 841 játék tartozik, míg előbbibe 70 -- ezek közül december 10-ig jó párat igencsak szép, 33-75%-os leárazással lehet bezsákolni, hogy kipróbálhassuk a „Nagy képet”.

2-3 euró között olyan kitűnő cuccok kaphatók, mint a remek, magyar/japán fejlesztésű Sine Mora (adatlapunkon, a PC-s verzióról szóló tesztünket a csütörtökön megjelenő PC Guruban olvashatjátok), a LIMBO, a Braid vagy a Magicka, de az Orc Must Die 2 is csak 3,74 euró, akárcsak a Portal 2, 7 euró környékén elvihető a LEGO Batman 2 és a LEGO Harry Potter: Years 5-7, a Deadlight 8, míg a Mark of the Ninja 10 euró – sőt, még a CS: GO is féláron kapható, mert ugye nincs is jobb, mint gamepaddel „csézni”...

Ugyan van egy akciós oldal minderre, de ezen véletlenszerűen vannak feldobálva a cuccok (az átnézéshez többször is kell frissíteni a lapot), így érdemesebb átböngészni a fentebb is belinkelt, teljes listát.