• Máshogy kezeli a Steam a játékok zenei albumait
  • Többé már nem számítanak DLC-nek

A Steam lassan, de biztosan és folyamatosan fejlődik változik. Legutoljára a Steam könyvtárat változtatta meg a Valve - személy szerint jobbnak tartom a jelenlegi megoldást, de félmegoldás létezik a régi külső visszavarázsolására azoknak, akiknek nem jön be az új külső és az új funkciók. Most újabb apró, de mégis hasznos lépést tettek a felhasználóbarátabb megoldások sorában: a játékok hivatalos zenei anyagai már nem számítanak DLC-nek.

És hogy miért is jó ez? Hiszen eddig is volt egy fapados megoldás zenehallgatásra. Először is, nem szükséges megvenni a játékot, ha csak a zenéje tetszik (igen, ilyen is van), de ami fontosabb: nem kell feltelepítve lennie a játéknak ahhoz, hogy az OST-t letölthesd. Emellé még pár kényelmi funkció is jár: saját könyvtárba lehet őket rendezni, ha a fejlesztő lehetővé teszi, akkor többféle minőségben is letölthetők lesznek és a borítót, agy akár a kottákat is mellékelhetik melléjük.

De van rossz hír is: jelen pillanatban csak az újonnan megjelenő játékok zenéinél lesz ez az eljárás, az eddig megjelent albumok konvertálása az érintett fejlesztőkön múlik.

steam-ost.jpg