Emlékeztek még? 2013-ban a Microsoft nagy dérrel-dúrral beharangozta, hogy a hajdani rendezőzseni, Steven Spielberg felügyelete alatt Xbox-exkluzív Halo-sorozat készül. Aztán azóta néma csend és síri csend honol a projekt körül. Még azután sem hallottunk róla, hogy a Ridley Scott nevével reklámozott Halo: Nightfall megjelent.

Ami nem csoda, hiszen a Microsoft televíziós divíziója, a Xbox Entertainment Studios két év alatt elhalálozott, történt egy durva leépítés és a legtöbb projekt füstbe ment. A szerencsés túlélők a Halo: Nightfall, Spielberg Halo-sorozata és a Quantum Breakhez kapcsolódó műsor voltak. Az első már megjelent, a harmadikból láttunk valamit a GC 2015-ön, na de mi van Spielberg sorozatával?

Az IGN friss értesülései szerint a premier a Showtime-on lesz, valamikor. Ez nem nagy változás az eredeti tervhez képest, hiszen eleve a Showtime-on lett volna a tévés bemutató, miután lement az Xbox Live-on. Most kimarad az Xbox One a körből. Plusz úgy hírlik, hogy a széria elkészítésében is nagyobb szerepet vállal a csatorna.