• A Character Stories játékmódban az egyes harcosok eredettörténeteit fedezhetjük fel
  • 2016 júniusában érkezik a Cinematic Story Expansion kiegészítő
  • Az ingyenes DLC egy a Street Fighter harmadik és negyedik epizódja között játszódó történetet mesél el 

Nyilvánvalón eddig sem rétegzett, aprólékosan kidolgozott története miatt volt milliók kedvenc bunyós játéka a Street Fighter-sorozat, ám a február közepén debütáló Street Fighter 5 az eddig a sztori hiánya miatt fanyalagók igényeit is kielégíti majd.

A Capcom ugyanis egy a PlayStation blogon közzétett posztban elárulta, hogy a premierkor elsőként a Character Stories játékmódban merülhetünk el, amiben az egyes harcosok háttértörténeteivel, motivációval ismerkedhetünk meg olyan kérdésekre választ kapva, hogy kicsoda valójában Necalli, vagy hogy mi történt Charlie Nash-sel a Street Fighter Alpha eseményeit követően. Ezeket az eredetsztorikat a Capcom korábbi alkotásain is dolgozó elismert japán művész, Bengus illusztrálja, ahogyan azt a korábban a kiszivárgott tutorial videón is láthattuk már.

Ha minden egyes karakterrel tisztába jöttünk, akkor pedig júniusban nekiláthatunk a Cinematic Story Expansion névre keresztelt DLC-ben foglalt történet felgöngyölítésének. A kiegészítő teljesen ingyenes lesz, a főként M. Bisonra és Shadaloora koncentráló, rengeteg látványos átvezető animációval tűzdelt történet pedig kronológiailag a Street Fighter IV és Street Fighter III eseményei között játszódik. Ennél többet egyelőre nem fedett fel a Capcom ezzel kapcsolatban, azonban azt elárulta, hogy a premier előtti utolsó bétatesztre január 30-31. között kerül sor. Ebben már kipróbálható lesz a játék új karaktere, Fang, ugyanakkor a próbakörhöz továbbra is csak a Street Fighter 5 előrendelői férhetnek hozzá.