Street Fighter IV PC-re?A Street Fighter neve mondhatni egybeforrt a verekedős játékok történelmével, legyen szó akármilyen platformról, sőt, egy többé-kevésbé felejthető alkotáshoz is volt szerencsénk a filmtörténelemben. Közel nyolc év telt el azóta, hogy elhangzott volna akár egyetlen Street Fighter játék bejelentése, a Capcom azonban elérkezettnek látta az időt, hogy felelevenítse a régi klasszikust Playstation 3 és Xbox360 platformokon. Legalábbis ezt hittük, mind a mai napig. A francia jeuxvideo portál számolt be arról, miszerint a kiadó egy sajtóinformációkat tartalmazó oldalon közölte: a Street Fighter IV idén télen a boltok polcain fog sorakozni (ez ugyebár már önmagában jó hír), méghozzá Xbox 360, Playstation 3 és PC platformokon! Igen, jól látjátok, az információk szerint a PC is belekerült a célplatformok listájába!

Street Fighter IV PC-re?Mi az, amit eddig ezen kívül is tudtunk? A klasszikus Street Fighter karaktereket egytől-egyig újraálmodták, hogy a mai kor grafikai igényének, és persze az újabb játékosgeneráció elvárásainak is megfeleljenek. A visszatérő karakterek között ott lesz természetesen Blanka, Ehonda, Ken, Ryu, Vega, és még folytathatnám  a sort sokáig. Azonban lesznek új szereplők is, név szerint Abel, Crimson Viper, El Fuerte és Rufus. A karaktereket és a környezetet az idei évszámnak megfelelően teljesen 3D-s megjelenítéssel keltik életre, melyhez hozzácsapják a leendő Prince Of Persianál is használatos cel-shading megjelenítési technológiát, mellyel olyan remek rajzfilmszerű hatást lehet elérni, mintha szereplőink frissen léptek volna ki a 2D-s képregényes megjelenítés világából.

Street Fighter IV PC-re?Az imént olvasottakat azonban annak megfelelően kéretik kezelni és továbbadni, hogy hivatalos bejelentés eddig még nem történt az ügyben (legalábbis ami a PC-s platformot illeti), a hírt az említett francia oldalon kívül még senki se erősítette meg, és az állítólagos "sajtónak szóló oldalt", mint forrást eddig még nem sikerült leellenőrizni. Ezzel szemben tény az is, hogy a Capcom szereti kiadni nagynevű játékait PC-re is, és meg kell hagyni, hogy hiány van a jó verekedős játékokból. Ráadásul, ha egy olyan nagy névről van szó, mint a Street Fighter, akkor a PC-s közönség is mondhatni vevő rá. Jól tudja ezt a Capcom is, szóval nem lepődnénk meg most már egy hivatalos bejelentésen sem.

FRISS: Hivatalosan is megerősítették a PC-s verzió érkeztét. Lehet örülni, hosszú-hosszú idő után végre érkezik a mi platformunkra is igényes verekedős játék! - Darths

Az alábbi videóban az egyik új szereplővel, a mexikói származású El Fuertével ismerkedhettek meg egy diavetítés formájában.