Bár a Subnautica lassan vált teljes játékká, megérte rá várni. A látvány, a történet, a hangulat, a játékmenet és a játékélmény mind-mind különleges ebben a programban, amiben úgy el lehet veszni, hogy aztán senki sem talál meg. És szerencsére a fejlesztők az 1.0-s változat elkészülte után sem hagyták el a programot.

Erre utal egyebek mellett az egyik időkapszula is. Ezekkel az 1.0-s változatban debütált kis jóságokkal a játékosok üzeneteket hagyhatnak egymásnak. Az első időkapszula egyike Brian Cummings-hez tartozott, aki egy térképet osztott meg a játékosokkal abból az időszakból, amikor a Subnautica még csak tervezés alatt állt.

Most egy új, a fejlesztők által hátrahagyott időkapszulát találtak meg a felfedezők, amit a The Talos Principle-en, a The Swapperen és az FTL-en dolgozó, és a Subnautica narratíváját megalkotó Tom Jubert hagyott hátra a következő címmel: „kezd hideg lenni odakint”. A szöveg legvégén pedig a következő mondat állt: „még nem végeztünk a 4546B-vel. Közeleg a tél.” A 4546B a bolygó neve, ahová szegény Ryley Robinsont az élet sodorta.

Mindez nyilván nem arra utal, hogy a Mások feltűnnek a Subnauticában – bár egy-két vízi sárkányon azért nem lepődnék meg, tekintettel arra, milyen óriási dögök úszkálnak az óceánban –, inkább valami télies környezetről lehet szó, mondjuk egy sarkköri területről, amire a Reddit-felhasználók szerint már több utalás is történt a játékban.

Szóval lehet, hogy a sugárzáselleni védőruhát lassan téli hacukára kell cserélni. Szegény Robinson, a megpróbáltatásainak sohasem lesz vége?

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!