• Plágiummal vádolják az Activisont
  • Sail Lin szerint a Vanguard egyik új öltözéke az ő munkája
  • A kiadó hivatalosan még nem reagált az ügyre

A mikrotranzakciók legnagyobb részét mindig is a különböző skinek (legyen az ruházat, fegyver, kiegészítő, akármi) jelentették, hisz a játékosok szeretik az egyedi, jól kinéző karaktereket. Nincs ez másképp az Activisionnél sem, a Call of Duty: Vanguard is rendszeresen kap kozmetikai extrákat, legközelebb augusztus 3-án, a Floof Fury nevezetű pakk képében. Ennek egyik kosztümje viszont felkeltette egy Sail Lin nevű művész figyelmét is, aki kísérteties hasonlóságot vélt felfedezni a hacuka, és az ő két éve készült munkája között, ezt pedig nem is volt rest megosztani a közösséggel.

"Én vagyok a Vanguardba hamarosan érkező Samoyed skin eredeti alkotója. Habár én magam is a széria nagy rajongója vagyok, szomorú látni, hogy egy olyan nagy kiadó, mint az Activision gond nélkül plagizálta a munkámat. Már felkerestem a céget a dologgal kapcsolatban, remélem mihamarabb sikerül tisztázni az ügyet."

A fenti tweeten jól látható a hasonlóság a két alkotás között, a gyanú alapját pedig mi sem jelzi jobban, hogy a rajongók szerint mind az Activision, mind pedig a Raven kivette a promóciós anyagok közül a ruházatot, nem hirdetik egyetlen felületen sem. A hivatalos válasz még várat magára, de a megjelenés már a nyakunkon van, így sokáig nem halogathatják a dolgot.