Supreme Commander: kígyó kontra robotokA másik, hogy kaptunk pár képet - amik közül párat orvul felhasználtam a cikk illusztrálásához -, illetve egy rakás leírást az új faj szárazföldi egységeiről. Menet közben azonban kiderült, hogy a HIVATALOS sajtóközleménybe, amelynek címe "Cybran földi egységek" belekevertek repülőket meg hajókat is, ami azt bizonyítja, hogy a THQ-nál elmentek otthonról, és az elgurult gyógyszert keresgélik. Ezek után először arra gondoltam, hogy itt befejezem a hír lényegi részét, és berakok valami leírást az anakondákról, aztán rájöttem, hogy ötvözhetem is a kettőt, hiszen nincs is annál mókásabb, mint két mutáns, gyilkos droid között pár elejtett mondat a gigantikus kígyókról. Kezdjünk is bele.

Supreme Commander: kígyó kontra robotokA zöld (vagy nagy) anakonda (Eunectes murnus) az óriáskígyófélék családjába tartozik, azon belül is a valódi boák alfajából kerül elő. A Fire Beetle meg egy mobil bomba, amely elgurul a kijelölt célpontig, ott pedig vad jíííhá kiabálások közepette felrobbantja magát. Sokan úgy gondolják, az első példányt egy kansasi tahó szerelte össze egy tehén és egy rúd TNT segítségével, de ezt forrásaink se megerősíteni, sem cáfolni nem tudták. A Megalith egy masszív, tapasztalt robot - és egy új egység. Két protonágyújával képes bárki orra alá csalánt törni - enyhe képzavar, igaz? -, torpedó és antitorpedó kiegészítővel is fel van szerelve. Amúgy repül is, de komolyan. A zöld anakondát amúgy Dél-Amerika trópusi területen találhatjuk meg, főleg az Amazonas és az Orinoco vízgyűjtő területein, illetve a Guyanákon, amelynek semmi köze sincs a magyar gulyásleveshez. Elsősorban vízben él és vadászik, de nem veti meg a szárazföldeket sem.

Supreme Commander: kígyó kontra robotokAhogy a Jester sem: ez a könnyű gép elsősorban bázisvédelemre van kifejlesztve, igazán hatékonyan csak az alacsony szintű, talaj menti egységekkel tud mit kezdeni. A Wailer már nehéz, de még mindig úszik, fel van szerelve... idézem "nanite rakétákkal", dezintegráló pulzuslézerrel, és radar roncsoló sugárral is. Jesszusom, ki az, aki ezeket kitalálja, de komolyan? Amúgy az anakonda talán a leghíresebb és leghírhedtebb kígyófaj, ami érthető, hisz méreteit tekintve röhögve bekebelezné a fél szerkesztőséget - főképp ugye Grathet, aki lassan annyira elfogy, hogy azzal kell cikizni, hogy hízzon -, a dög ugyanis akár 250 kilóra is meghízhat, és regisztráltak már több mint 11 méteres példányt is. Szép nagy bestia, meg kell hagyni.

Supreme Commander: kígyó kontra robotokEbben hasonlít majd a Barracudára, amely egy tengeralattjáró gyilkos - a gép, akár csak a Sikoly című film gonosz főhőse, felhívja az óriásgépeket és megfagyasztja ereikben a vért mobil hangradarjával -, hatékonysága főképpen a cirkálókon mérhető. Brothers in Harms... na jó, csak Harms, ez a következő cucc, amelyet górcső alá veszünk. Nagy, bumszli torpedókat lő ki - egyből többet -, hogy az ellenfél különösen nagy cirkálóit elsüllyessze. Az anakonda - azt hittétek, elfelejtettem, nem igaz? - elsősorban éjszakai életmódot folytat. Főképp gerincesekre vadászik, simán felfal kajmánokat, kapibarákat, tapírokat, és pekarikat is, bármik is legyenek ezek.  Érdekesség, hogy bár több legenda szól az emberevő anakondákról, egy esetet sem regisztráltak hivatalosan, amelyben egy ilyen állat valójában végzett egy felebarátunkkal - ezt azért írtam le, hogy ha egy nap véletlenül megesz valamelyikőtöket egy ilyen dög, feltétlenül jelentsétek be a helyi hatóságoknál, hiszen ti lehettek az elsők. Na, irány Dél-Amerika!

Supreme Commander: kígyó kontra robotokBájosan hangzik a Hive nevű egység is, amely automatikusan javítja, felújítja, vagy éppenséggel elfoglalja a közelében levő egységeket, illetve hírem utolsó érdemleges információja, a Soothsayer, amely elnyerte szerkesztőségünkben a "legostobább stratégiai játékban fellelhető egység nevet" a troll fejvadász, illetve a H.A.M.M.B.A.N.A.L.A.J.A. után - na jó, ez utóbbi nem létezik, csak én találtam ki -, és arra fejlesztették ki, hogy kiterjessze a "látómezőt" az egységeink körül. Megjegyzésként még két dolog: az anakonda még fogságban is agresszív, ezért ha véletlenül a szobátokba sétálva egy 250 kilós, 15 méteres kígyóba botlotok, még véletlenül se próbáljátok meg kunsztokra tanítani és megkérni, hogy hozzon vissza egy botot; valamint, soha, semmilyen körülmények között ne igyatok annyit, hogy összekeverhessétek a részeges emberek rettegett vadállatával, a boával, amely nem csak, hogy szintén kígyó, de még hangutánzó szó is, pechjére.