A Surgeon Simulator 2013-at fejlesztő Bossa Studiosnak sosem kellett vicces ötletekért sorban állnia. Ezt jól mutatja az is, hogy mennyire humorosan hozták össze műtőszimulátoros játékuk kicsit sem nevetni való alapötletét. Ezúttal pedig egy újabb szintre emelték az őrültséget, ugyanis Bob helyett, új páciensünk az USA elnök választásának legmacsóbb jelöltje, Donald Trump.

Bár eddig is bőven volt miből választani, ha kicsit le akartuk zsibbasztani az agyunkat, például műthettünk űrlényt, vagy legutóbb a szemátültetéssel próbálkozhattunk. Viszont az Inside Donald Trump nevű ingyenes kiegészítővel mégis sikerült a fejlesztőknek egy újabb csavart vinni a játékba, úgyanis most  egy rendhagyó szívátültetés keretében megnézhetjük, hogy mi mozgatja Donald Trumpot a kampányidőszak alatt.

Vagyis nekünk is lehetőségünk lesz leadni a voksunkat, mivel egy kőből és egy aranyból készült szív közül választhatunk, mikor az elnökjelölt hátralevő élete felett döntünk. Ezenfelül a fejlesztők weboldalán találhatunk egy számlálót is, ahol valósidőben követhetjük, hogy melyik szívfajtából ültettek be többet a játékosok, illetve, hogy mekkora összegre rúgnak a macsó elnökjelölt műtétköltségei.

Bár a Surgeon Simulator 2013 PS4-en is megjelent, a Bossa Studios külön nyilatkozatban erősítette meg, hogy az Inside Donald Trump DLC csakis a PC-én lesz elérhető.