• Számos PS VR2 játék került bemutatásra
  • A legújabb State of Play során
  • Régi és új címek egyaránt megtalálhatók a felhozatalban

Mivel február 22-én jelent meg a  PlayStation VR2, így mondhatni magától értetődő, hogy a nemrég lezajlott State of Play során kiemelt szerepet kaptak a szemüvegre érkező játékok, ugyanis nem kevesebb mint öt, még idén érkező alkotásról rántották le a leplet. A legelső bemutatott játék a The Foglands nevet viseli, és a rövidke előzetes alapján egy western hangulatú roguelike címnek tűnik, amelyben a különféle szörnyekkel történő hadakozás mellett (ami természetesen jobbára revolverrel történik) a zsákmányszerzés is rendkívül fontos játékelem lesz. Valamint egyfajta kártyás mechanikát is sejtet az alant látható előzetes, de ennek mibenlétét majd csak később tudjuk meg. 

A lista kövbetkező darabját valószínűleg senkinek sem kell bemutatni, hiszen a Creepy Jar túlélőjátéka eredetileg 2019-ben jelent meg PC-re. Az Amazónia dzsungelébe kalauzoló Green Hellben nem szörnyek és egyéb rémségek ellen kell küzdenünk, hanem a helyi flóra és fauna által felállított kihívásokkal kell szembenéznünk – ez pedig pont annyira nehéz, mint amilyennek hangzik. Főleg, ha ennyire testközelben érezhetjük a piócákat. Megjelenés valamikor idén.

A gyűjtemény legérdekesebb és legkülönlegesebb darabjának a Frackedet és a Phantom: Covert Ops-ot is jegyző nDreams legújabb játéka, a Synapse tűnt, már csak a megjelenése miatt is, hiszen alapjáraton fekete-fehér látványvilágot kapunk, amelybe csak az effektek visznek némi színt. A főhős elméjében játszódó alkotás fergeteges tűzharcokat ígér, amit telekinetikus képességek egészítenek ki, a koktél pedig egyelőre több mint meggyőzőnek tűnik.

Egy  galaktikus kémet alakítünk az Isaac Asimov népszerű regényén, az Alapítványon alapuló Journey to Foundationben, kinek feladata, hogy beépüljön egy disszidensekből álló csoportba. A történet azonban nem várt fordulatot vesz, a főhős ugyanis egy olyan titokra bukkan, ami nem csak a küldetést, de a történelmet is megváltoztathatja. A látottak alapján az akció mellett nagy hangsúlyt kap a lopakodás, valamint az NPC-kkel történő interakció is, a döntési helyzetekről már nem is beszélve. Az alapanyag adott hozzá, hogy egy kiváló játék szülessen, ősszel kiderül, hogy élt-e a stúdió a lehetőséggel.

A sort egy régebbi megjelenés zárta, ugyanis PS VR2-re költözik a GoodbyeWorld Games BAFTA-díjas alkotása, az egészen egyedi koncepcióra épülő Before Your Eyes. A PC-re 2021-ben megjelent játék leginkább azzal hívta fel magára a figyelmet anno, hogy a pislogással tudtunk ugrani a főhős emlékeiben (a sztori a protagonista halálával kezdődik, aki a túlvilágra vezető úton gondol vissza az életére), így átélhettük az összes fontosabb eseményt, amelyben része volt, a születésétől kezdve egészen az öregkorig. A szemkövetésnek hála (amire egyébként a The Dark Pictures: Switchback is alapozni fog) az élmény egészen biztosan immerzív lesz – na és persze érzelmes, nem véletlen a díjeső. Az átirat március 10-én érkezik, tehát hamarosan már bárki játszhat a pislogás segítségével.