• A Take-Two közzétette éves üzleti jelentését
  • Rekord évet zártak, 3.09 milliárd dollár bevétellel
  • A GTA 5 már 130 millió eladott példánynál tart

Tovább folytatódik az üzleti jelentések sora: most a Take-Two következik, amely szintén nagyon erős utolsó negyedévről számolt be a koronavírus-járvány következtében. Az egész évet tekintve pedig új rekordot ünnepelhetnek: 2019 áprilisa és 2020 márciusa között 3.09 milliárd dollár volt a bevételük, amivel az egy évvel korábbi 2.67 milliárdot döntötték meg.

Mind közül talán a legérdekesebb adat, hogy a teljes bevétel 77 százaléka származott digitális forrásból, az utolsó negyedévben pedig ez az arány 92 százalék volt. Strauss Zelnick ennek kapcsán elmondta: sokan úgy gondolják, hogy a járvány fel fogja gyorsítani a már létező trendeket, és a digitális disztribúció terén ez egyértelműen látszódik is - hozzátéve, hogy a bolti értékesítés nem fog eltűnni, és nem is szeretnék, hogy ez megtörténjen.

szep-csendben-megint-eladtak-10-milliot-a-gta-5-bol-mikozben-a-take-two-tovabb-szarnyal.jpg

Ami a játékokat illeti: a Grand Theft Auto 5-re továbbra sincsenek szavak, hiszen szép csendben megint eladtak belőle 10 millió példányt január és március között, így összességében már 130 millió felett tart. A Red Dead Redemption 31 millió példánynál jár, az NBA 2K20 (az előző részt 33 százalékkal felülmúlva) 12 milliónál, a Borderlands 3 (itt 50 százalékos a növekedés a Borderlands 2-höz képest) 10 milliónál, a The Outer Worlds pedig 2.5 milliónál. A friss bejelentések kapcsán mindemellett megtudtuk azt is, hogy a Mafia 3-ból eddig 7 millió példány fogyott.

A Take-Two-nál jelenleg 93 (!) játék van tervben a következő öt évre - ezek között persze sok kisebb, illetve mobilos cím is akad. Az előttünk álló egy év ugyanakkor visszafogott lesz, hiszen a mostani üzleti évben csak a Disintegration, a PGA Tour 2K21, a Mafia remake, az NBA 2K21, a WWE 2K Battlegrounds és a Kerbal Space Program 2 van tervben, mint új multiplatform megjelenés.