De milyen lehetőségek közül választhatsz, és milyen képzettség és tapasztalat szükséges hozzájuk? Ebben a cikkben bemutatunk néhány népszerű és jövedelmező IT-s szakmát, és eláruljuk, hogy hol találhatsz segítséget a munkakeresésben.

Hogyan találd meg az utad az IT világban?

Ha úgy döntöttél, hogy IT területen szeretnél dolgozni, akkor elkezdheted keresni azt a szegmenst, ami a leginkább testhezálló számodra. Ehhez használhatsz online személyiségteszteket, pályaorientációs könyveket, videókat és érdemes beiratkoznod szakirányú képzésekre is. 

Ha már rendelkezel elegendő tudással és gyakorlattal, akkor elkezdhetsz munkát keresni. Ebben nagy segítségedre lehet egy olyan fejvadász cég, amelynek a szolgáltatásai között megtalálható a munkaerőközvetítés is. Egy munkaerő közvetítő segít neked megtalálni a legjobb munkalehetőségeket, és felkészíteni a sikeres állásinterjúra.

És most következzen néhány keresett szakma az IT világon belül!

Programozó

A programozó az, aki kódolja, teszteli és javítja a szoftvereket, alkalmazásokat és weboldalakat. Ez a terület rendkívül változatos és kreatív, hiszen a szakembereknek mindig új problémákat kell megoldaniuk, és új funkciókat kell kifejleszteniük. 

A programozók iránt nagy a kereslet, és magas a fizetésük is. A programozóvá válás nem igényel feltétlenül felsőfokú végzettséget, de fontos, hogy rendelkezz alapos matematikai és logikai tudással, és legyél képes önállóan tanulni és fejlődni.

pcguruhu.jpg

Rendszergazda

A rendszergazda az, aki egy vállalaton belül felügyeli, karbantartja és biztonságosan működteti az informatikai rendszereket, mint például a szervereket, a hálózatokat, az adatbázisokat vagy a felhő szolgáltatásokat. 

A rendszergazdák munkája nagyon fontos és felelősségteljes, hiszen a rendszerek meghibásodása vagy leállása komoly károkat okozhat az adott cégnek. A rendszergazdává válás általában felsőfokú végzettséget igényel, valamint széleskörű informatikai ismereteket és gyakorlatot.

Webdesigner

A webdesigner tervezi, kivitelezi és frissíti a weboldalak kinézetét. A webdesignerek munkája nagyon kreatív, gyakran épül valamilyen vizuális művészeti képesítésre. A webdesignerek iránti kereslet is nagy, ebből kifolyólag a bérezésük is igen tisztességes. Ahhoz, hogy webdesigner lehess, nem kell felsőfokú végzettség, de fontos, hogy rendelkezz jó esztétikai érzékkel, tudd kezelni a szükséges szoftvereket és eszközöket, továbbá legyél képes önállóan tanulni és fejlődni.