• 2023. január 27-én sztrájkot tart a Ubisoft Paris
  • Miután a cég CEO-ja levelében ismét rájuk hárított minden felelősséget

Eléggé mélyrepülésbe kezdett a Ubisoft – és részvényei – miután a francia kiadó nemrég bejelentette, hogy nem csak a Skull & Bones immáron sokadik csúsztatását, de nem éppen a tervek szerint alakult pénzügyi eredményeit, valamint jó néhány, többségében még be sem jelentett projektjének törlését is. Az eseményekre reagálva a cég CEO-ja, Yves Guillemot egy elég furcsa hangvételű levelet küldött körbe az alkalmazottaknak, melyben teljes elkötelezettségük mellett a kiadások és kezdeményezések visszafogására szólította fel őket. Emellett a levél zárásaként hozzátette, hogy "náluk van a labda", hogy időben és a megfelelő minőségben szállítsák le a készülő játékokat, ezzel gyakorlatilag rájuk hárítva minden felelősséget.

ubiparis.jpg

Az eléggé abszurd levélre reagálva a Ubisoft Paris szakszervezete, a Solidaires Informatique nem csak elítélte Guillemot hozzáállását, de sztrájkot is hirdetett 2023. január 27-re, valamint négy követelést tett közzé:

  • Azonnali 10%-os fizetésemelést kérnek mindenkinek az éves bevételtől függetlenül az infláció kompenzálására.
  • Jobb munkakörülményeket akarnak különös tekintettel a négy napos munkahét bevezetésére.
  • Átláthatóságot a helyi és globális munkaerő fejlődésében.
  • Határozott elkötelezettség az álcázott elbocsátások, visszaélések és olyan vezetői megoldások elleni fellépés mellett, amelyek lemondásra késztetik az alkalmazottakat.