• Shirley Curry nemrégiben bejelentette, hogy egy időre leáll a videókkal
  • A 83 éves Skyrim-rajongónak elege lett a kommentelőkből

Éppen tegnap írtunk a 90 éves japán hölgyről, Mori Hamakóról, aki a világ legidősebb videojátékos youtubere lett, és bár a Guinness szerint most övé a rekord, nem mondhatjuk, hogy nincsenek kihívói. Ott van például Shirley Curry, akit nemes egyszerűséggel csak "Skyrim-nagyi"-ként ismer a gamervilág, és akit a Bethesda is nagy becsben tart, hiszen tavaly bejelentették, hogy NPC-ként szerepelni fog a The Elder Scrolls 6-ban, így halhatatlanná téve őt.

a-bethesda-halhatatlanna-teszi-a-skyrim-nagyit.jpg

Shirley az azóta eltelt egy évben is szorgalmasan gyártotta a Skyrim-videókat a YouTube-ra, pár hete azonban leállt velük, méghozzá a kommentelők miatt, legutóbb feltöltött vlogjában ugyanis kifejtette, hogy romlott az egészségi állapota a hozzászólások miatt.

"Nem túl jó az egészségem, a vérnyomásom az egekben van, a stressz-szintem túl magas. Muszáj kezdenem ezzel valamit. Egyes kommentek túlságosan is stresszelnek" - mondta.

Az elsősorban a Skyrim szerepjátékos oldalára fókuszáló Shirley kifejtette: elege van abból, hogy a kommentelők folyton kioktatják, és megpróbálják megmondani neki, hogy mit csináljon.

"Évek óta játszom a Skyrimmel. Ismerem a HUD-ot, ahogy a különböző mechanikákat is, és azt is, hogyan kell vele játszani, nem kell folyton emlékeztetni ezekre" - folytatta.

Shirley a videóban azt is elmondta, hogy törölni fogja a negatív kommenteket, mert nem kíváncsi arra, hogy kioktassák.

"Már nem élvezem a felvételeket, nem szórakoztatnak. Úgy érzem, mintha mikroszkóp alatt lennék. Sokkal jobb, és sokkal jobban is megy, amikor simán csak játszom egyedül. Rám és minden más gamerre nyomást helyez az, amikor mások azt nézik, hogyan játszik - főleg akkor, ha folytonos szőrszálhasogatás megy" - tette hozzá.

Lényeg a lényeg: a "Skyrim-nagyit" egy ideig most biztosan nem fogjuk látni a YouTube-on, de reméljük, hogy mindenki tanul az esetből - Shirley-nek pedig természetesen jobbulást kívánunk!