• Jövőre jöhet a PS5 Pro
  • Legalábbis egy friss jelentés szerint
  • Egyelőre hivatalos megerősítés nincs

A jelentés a RedGamingTech-től származik, amely oldal elemzi a trendeket, és meglehetősen megbízhatóan követi nyomon az AMD technológiát, amelyre a PS5 CPU-ja épült. Az RGT hosszas elemzésében arra a következtetésre jutott, hogy a PS5 Pro fejlesztés alatt áll, és vagy 2023 végén, vagy 2024 elején-közepén jelenik meg. Ez az ütemterv összhangban lenne a Sony hároméves konzolmegjelenéseivel (a PS4 és a PS4 Pro megjelenése között is ennyi idő telt el), de mivel az készlethiány problémái továbbra is befolyásolják a piac alakulását, a Sony fontolóra veheti az ütemterv felülvizsgálatát.

Bár a PS5 Pro sok konzoljátékos számára nem biztos, hogy a kívánságlistájuk élén áll, tekintve, hogy jelentős részük még mindig az alapgép változatára vár, a konzolgyártási tervek gyakran évekre előre készülnek. Egy esetleges PS5 Pro teljesítményét és technológiáját a Sony már biztosan tervbe vette, de a globális chiphiány állapota miatt a konzolgyártás nem csak a Sony, hanem az Xbox Series X és a Nintendo Switch esetében is gondot jelent manapság.

De vajon mennyire lehetne erős egy PS5 Pro? Az RGT szerint a felturbózott konzol nagyjából kétszer akkora teljesítményt tudna nyújtani, mint az alap, standard PS5, ami kétszeres sebességet jelentene, míg bekapcsolt ray-tracinggel a különbség akár 2,5-szeres is lehetne a Pro javára. A Sony állítólag a ray-tracingre és a fejlett renderelési technikákra helyezi a hangsúlyt a jövőben. A Sony mérnökei által benyújtott szabadalmak már a fejlett rekonstrukciós technikák és a sugárkövetés gyorsított formái felé mutatnak. Bár a PS5 még csak két éve van forgalomban, a fejlesztés továbbra is folytatódik, mivel a Sony és az AMD együttműködik az új technológiák megvalósításán.